15-årige Malory fra Peru: ”Min undervisning foregår på en mobiltelefon”

Peru er et af de lande, som er hårdest ramt af COIVD-19, og unge forsøger desperat at holde kontakten til deres lærere via internettet og deres mobiler.

COVID-19-pandemien har lukket millioner af skoler globalt for at mindske risikoen for smittespredningen blandt eleverne. Regeringen i Peru lukkede landet ned den 16. marts, men virussen har spredt sig til store dele af landet, og Peru er et af de lande, som har flest personer smittet med COVID-19.

15-årige Malory savner sin skole, men hun føler sig heldig, at hun kan holde kontakten til sine lærere og klassekammerater gennem en internetforbindelse på sin telefon.

Jeg er heldig, at jeg har internet, så jeg stadig har kontakt til skolen

”Vi har en WhatsApp-gruppe med min lærer, hvor hun deler tekster, vi skal læse, og hvor hun svarer på spørgsmål, hvis der er noget, vi ikke forstår. Det er ikke ligeså sjovt som at være i skole, men jeg føler mig heldig, at jeg har adgang til internettet,” siger Malroy.

Det er desværre langt fra alle elever i Peru, der holder kontakten til deres skole. Mange unge må hjælpe deres forældre med at tjene penge, da familier har mistet deres daglige indtjening.

”Hver dag hjælper jeg min mor med at lave juane eller tacachos (traditionelle peruanske retter), som hun sælger til folk på gaden. Det er vores eneste indtjening lige nu,” fortæller 16-årige Malory, som er bekymret for hendes mors sikkerhed, selvom hun har handsker og maske på.

”Alle i familien ved, min mor er udsat hver gang, hun går ud for at sælge maden. Men vi har ikke noget valg. Min far har diabetes, og hvis han bliver smittet, så ved jeg ikke om han overlever, så han bliver indendørs.

Vold og overgreb er steget markant i Peru under COVID-19-nedlukningen. Lokale organisationer har også rapporteret om at flere end 1.200 personer er meldt savnet under nedlukningen – de fleste er piger og unge kvinder.

Malroy har hørt om overgrebene og forsvindingerne, men hun mener, det er vigtigt ikke at miste håbet. ”Vi må passe på hinanden og hjælpe dem, der har mest brug for det,” siger Malroy.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform