70-årige Hector genrejser forladt legeplads til børnene

Udbruddet i vulkanen Fuego i Guatemala har berørt op mod to millioner mennesker og flere end 120 meldes dræbt. Mange af de fordrevne familier ender i byen Escuintla syd for vulkanen. 70-årige Hector har gjort sit til, at familierne og deres børn føler sig velkomne.

Da han opdagede at børnene manglede noget sjovt at lave, tænkte Hector straks på de mange forladte og tilgroede legepladser i lokalområdet.

”Jeg var selv barn engang, og det gør mig glad, når jeg kan give noget tilbage til lokalsamfundet”, siger Hector.

Han fik fat i andre frivillige, og så gik de ellers i gang med at fjerne det meterlange græs og ukrudt og rydde ud i skraldbunkerne, der havde dækket legepladsen. De rejste og polerede de beskidte gynger og legehuse, og tre uger efter åbnede legepladsen.

”Jeg har altid nydt at arbejde, så det var helt naturligt for mig at komme i sving,” fortæller Hector.

Den nyrenoverede legeplads en del af Plan Internationals Child Friendly Spaces (børnevenlige opholdssteder).

Et trygt sted for børnene

Legepladsen er en del af Plan International-programmet ’Child Friendly Spaces’, som giver børnene et trygt sted at være. Mange børn har mistet deres forældre til Fuego eller måske har familien ikke længere tag over hovedet. Børnene får også psykologhjælp til at bearbejde traumerne, og de modtager undervisning, så deres skolegang ikke bliver afbrudt. Indtil videre er 800 børn med i programmet.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform