80-årige Bent: “I skal bare nyde, at I har det så godt”

Det er blevet en tradition for Bent Hauch Fenger at bruge børnebørnenes 10-års fødselsdage på at lære dem om verden og den ulighed, som mange børn lever under. Som gave får de et sponsorat, der støtter PlanBørnefondens arbejde rundt om i verden. Bent har selv besøgt flere sponsorbørn, og når hans yngste barnebarn skal konfirmeres, tager de til Paraguay for at besøge deres fælles sponsorbarn.

Bents femte barnebarn Sebastian er netop fyldt 10 år. I fødselsdagsgave fik han et legosæt, et brev fra Bent samt et sponsorat:

”Det er meget sjovt. Legosættet kunne han jo lave med det samme. Men det med et sponsorat det forstod han ikke helt. For hvordan fungerer det? Så det snakkede vi meget om,” griner Bent.

Med i gaven fulgte også en invitation til en af Bents mange rejser.

 

Mødet med PlanBørnefonden

Det er mange år siden, Bent første gang fik kendskab til PlanBørnefonden. Dengang ville han gerne betale for, at hans ældste barnebarn, der i dag er 23 år gammel, kunne blive sponsor for et barn. Og det var der en helt særlig grund til:

”Når børn bliver 10 år, så er det godt at få at vide, at det er ikke alle børn, der har det lige så godt som dem. At verden er ufattelig ulige. Nogle gange siger jeg til mine børnebørn: I skal bare nyde, I har det så godt. I har jeres forældre. Og at I kan tage på ferie”, fortæller Bent.

Bent har syv børnebørn. Han har netop tegnet et sponsorat for sit femte barnebarn. Tre af dem er fyldt 18 år. Når de er blevet myndige, så stopper Bent med at betale for sponsoratet:

”Jeg ved, at nogle af mine børnebørn stadig har kontakt til deres sponsorbarn. Men jeg blander mig ikke i, om de fortsat betaler, efter kassen er lukket i fra mig”, smiler Bent.

Bedstefar og barnebarn til Paraguay

Selvom Bent ikke selv har et sponsorbarn, har han besøgt tre af sine børnebørns sponsorbørn i Zambia, Ecuador og Peru:

”Det har været store oplevelser alle sammen. Men jeg blev meget overrasket over at besøge Ecuador. Selvom de var meget fattige, så var de enormt gæstfrie og hjælpsomme.”

Derfor har han givet sit yngste barnebarn, Sebastian, en helt særlig invitation:

”Jeg har spurgt Sebastian, om han vil besøge sit sponsorbarn i Paraguay. Det vil han gerne. Derfor har jeg sagt, at når han bliver konfirmeret, eller når han bliver 15 år, så kan vi tage af sted”, siger Bent.

Du kan også blive sponsor for et barn. Eller du kan ligesom Bent give dine børnebørn et sponsorbarn.

 1

Om Bent Hauch Fenger

Vandkvalitet. Overfladevand. Drikkevand. Vandbårne sygdomme. Bent Hauch Fenger er en rigtig ”vandmand”, som han siger. Han har boet i Afrika, hvor han arbejdede for Danida. Og så har han, indtil han gik på pension, arbejdet for WHO i Europa med vandkvalitet som fokusområde. Ved siden af vandet, har han de seneste år dyrket sin store hobby – at køre på motorcykel. Vi møder ham et par dage før han drager mod Dar Es Salaam i Tanzania for at fortsætte sin tur fra Danmark til Sydafrika på sin Yamaha.

 

Stop Corona

Støt med en skoleuniform