Book et gratis foredrag

Vil du og din klasse have et unikt indblik i PlanBørnefondens arbejde i 50 af verdens fattigste lande? Så kan du booke et gratis foredrag. I kan også blive partnerskole med PlanBørnefonden, hvor I kan gøre en konkret forskel for børn og unge ude i verden.

PlanBørnefonden tilbyder lærerige foredrag om vores arbejde med at sikre børn og unges rettigheder. Foredraget indeholder video, fotos, personlige fortællinger, og det kan arrangeres, at unge aktivister fra Østafrika er med på en online forbindelse eller en af vores danske ambassadører kommer med.

Foredraget er især relevant for elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser, men hvis du har andre ideer eller ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os.

Eleverne opfordres til at stille spørgsmål til foredragsholderen, der selv har besøgt flere af de lande, hvor PlanBørnefonden arbejder.

Hinda Olad og Marie Cancel, der er ambassadører for PlanBørnefonden, besøgte elever på Tietgen Handelsgymnasium for at holde foredrag, og to unge aktivister fra Uganda var med på en online forbindelse.

“Det var virkelig spændende at høre fra de unge i Uganda, som er mega seje. Jeg håber virkelig, at vi som klasse og skole kan bakke op om dem,” siger Mia, der går i 2.g på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Hvad handler foredraget om?

Et foredrag varer omkring 45 minutter, og giver et indblik i PlanBørnefondens indsats for at indfri FN’s 17 Verdensmål. Vi fortæller især om vores samarbejde med unge aktivister og lokale organisationer, der driver forandring og projekter der, hvor de bor.

Foredraget forklarer også, hvorfor vi har et særligt fokus på at skabe ligestilling mellem kønnene, som er FN’s Verdensmål fem. Hvis I har temauge eller specielle ønsker til foredraget, kan vi tilpasse indholdet.

Partnerskoler får VIP-besøg

Kronprinsessen fik overrakt blomster af Christoffer Kirkebye-Hansen fra 3.g., da hun ankom til Nærum Gymnasium i forbindelse med større event arrangeret af PlanBørnefonden. Foto: Stine Heilmann

Flere skoler og ungdomsuddannelser samarbejder allerede med PlanBørnefonden og arrangerer indsamlinger, så eleverne kan gøre en forskel for børn og unge ude i verden.

Det gælder blandt andet Nærum Gymnasium, hvor hver klasse har et sponsorbarn, og eleverne står også bag en en årlig indsamling, hvor pengene går til et specifikt projekt, der udvælges sammen med PlanBørnefonden.

Gymnasiet har derfor flere gange været vært for større events arrangeret af PlanBørnefonden, hvor gæsterne har inkluderet H.K.H. Kronprinsessen, musiker Thomas Buttenschøn og unge fra Østafrika, der har været i Danmark for at fortælle om indsatsen i deres lokalområder.

Ønsker din skole at samarbejde med PlanBørnefonden?

På FN's Pigedag 2019 besøgte udviklingsministeren og to unge kvinder fra Uganda og Etiopien en af vores partnerskoler.

Vil du booke et foredrag eller høre mere om, hvordan din skole kan indgå et partnerskaber med PlanBørnefonden, er du meget velkommen til at kontakte os, så kan vi tale om mulighederne.

Kontakt os

Kirsten Brogaard, Sponsor Communications Manager på mail: kirsten.brogaard@planbornefonden.dk eller mobil: 29 76 03 35

Hovednummeret 70 22 12 11 er åbent alle hverdage mellem kl. 10-15. Du kan også skrive til os på: mail@planbornefonden.dk

Få anerkendt fotoudstilling ud på din skole

Hvis din skole vil sætte ekstra fokus på de uretfærdigheder, som især piger og unge kvinder udsættes for, har I mulighed for at få PlanBørnefondens fotoudstilling Transformation udstillet på jeres skole. Udstillingen består af portrætter fra slummen Kibera i Kenya, og billederne er taget af den anerkendte modefotograf Signe Vilstrup.

“Mit ønske var at skildre kvinderne på en mere utraditionel måde end den sædvanlige rå reportage stil, man tit ser fra denne slum. Se skønheden i stedet for skraldet og fokusere på kvindernes styrke og stolthed,” fortæller Signe Vilstrup.

Transformation ledsages af korte fortællinger fra de unge kvinder.

Du kan lytte til kvindernes stemmer

Flere skoler har allerede haft portrætterne udstillet på deres skole i forbindelse med et foredrag fra PlanBørnefonden.

På Rystensteen Gymnasium valgte elverne at afholde et åbningsevent for fotoudstillingen, hvor det kostede éntre at komme ind. Pengene donerede de til deres sponsorbørn i Uganda.

Fotoudstillingen er en del af PlanBørnefondens undervisningsforløb Har vi ligestilling? der er udviklet sammen med undervisningsplatformen Clio.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform