Hjælp os med at stoppe COVID-19 og støt kampen for vacciner til alle

Støt os i kampen mod COVID-19

COVID-19 rammer os alle hårdt, men pandemien kan få store konsekvenser for de mest udsatte i verdens fattigste lande. Verdens udsatte befolkning står bagerst i køen, når der skal gives vacciner. Vi kæmper for, at alle får adgang til vaccinerne, ligesom vi presser på for, at produktionen af vacciner øges markant. Vi har ikke bekæmpet pandemien, før størstedelen af verdens befolkning er vaccineret. COVID-19 er et globalt sundhedsproblem, og derfor skal sygdommen også bekæmpes globalt.

Med jeres støtte vil vi skabe et politisk pres og arbejde for, at vaccinerne når frem til de skrøbelige lokalsamfund. Vi har en vigtig rolle i at nå ud til disse områder og lave oplysningskampagner om vaccinen. Indtil det står klart, hvordan vaccinerne fordeles, fortsætter vi vores massive forebyggelsesindsatser – og vi lægger pres på regeringsledere og myndigheder verden over for at sikre en ligelig fordeling af COVID-vacciner fremadrettet. Alt dette er afgørende, hvis vi skal vinde over sygdommen.

Under hele pandemien har vi i PlanBørnefonden haft fokus på at forbedre hygiejneforholdene i de fattigste områder, bl.a. ved at opstille håndvaske og oplyse de mest udsatte samfund om sygdommen, så de kan forebygge den. Det lyder måske simpelt, men i dag har 40 procent af verdens befolkning ikke adgang til rent vand til at vaske hænder i! Det svarer til omkring tre milliarder mennesker, hvor hovedparten bor i Afrika syd for Sahara.

Hvorfor skal verdens fattigste have adgang til vacciner? Professor forklarer:

Sådan kan du hjælpe:

  • MobilePay: Valgfrit beløb til 401636
  • Klik her og donér valgfrit beløb via online betaling.
  • SMS: Corona til 1245, så støtter du med 50 kr.
  • Bliv sponsor: Klik her, og bliv sponsor for et barn – så er din månedlige betaling også med til at bekæmpe corona nu.

Alle bidrag til PlanBørnefonden er fradragsberettigede. For at få fradraget, skal du oplyse dit CPR-nummer til os, så indberetter vi dine bidrag til SKAT.

Hvad er konsekvenserne, hvis ikke verdens fattigste lande får hurtig adgang til COVID-19-vaccinen?

Tusind tak for din støtte

Din donation støtter vores indsatser for at forebygge smittespredningen i verdens mest udsatte områder. Børn, særligt piger, er udsatte i krisesituationer, derfor er vi særligt opmærksomme på at få dem sikkert gennem coronakrisen. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne og andre humanitære organisationer for at nå bredest ud.

Det kan vi kun gøre med din støtte!

Denne nye tippy-tap kommer små børn og deres familier til gode i udsatte lande som Togo. I Togo alene har vi på bare få måneder opstillet mere end 7000 håndvaske, oplyst om COVID-19 til mere end 110.000 mennesker og trænet ca. 1.000 unge i at beskytte sig selv og deres lokalsamfund mod pandemien.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform