COVID-19 rammer os alle hårdt, men pandemien kan få store konsekvenser for de mest udsatte i verdens fattigste lande. Verdens udsatte befolkning står bagerst i køen, når der skal gives vacciner. Vi kæmper for, at alle får adgang til vaccinerne, ligesom vi presser på for, at produktionen af vacciner øges markant. Vi har ikke bekæmpet pandemien, før størstedelen af verdens befolkning er vaccineret. COVID-19 er et globalt sundhedsproblem, og derfor skal sygdommen også bekæmpes globalt.

Sådan kan du hjælpe

Støt nu

Du skal vælge “beløb” og “betalingsmetode”.

Alle bidrag til PlanBørnefonden er fradragsberettigede. For at få fradraget, skal du oplyse dit CPR-nummer til os, så indberetter vi dine bidrag til SKAT.

Med jeres støtte vil vi skabe et politisk pres og arbejde for, at vaccinerne når frem til de skrøbelige lokalsamfund. Vi har en vigtig rolle i at nå ud til disse områder og lave oplysningskampagner om vaccinen. Indtil det står klart, hvordan vaccinerne fordeles, fortsætter vi vores massive forebyggelsesindsatser – og vi lægger pres på regeringsledere og myndigheder verden over for at sikre en ligelig fordeling af COVID-vacciner fremadrettet. Alt dette er afgørende, hvis vi skal vinde over sygdommen.

Under hele pandemien har vi i PlanBørnefonden haft fokus på at forbedre hygiejneforholdene i de fattigste områder, bl.a. ved at opstille håndvaske og oplyse de mest udsatte samfund om sygdommen, så de kan forebygge den. Det lyder måske simpelt, men i dag har 40 procent af verdens befolkning ikke adgang til rent vand til at vaske hænder i! Det svarer til omkring tre milliarder mennesker, hvor hovedparten bor i Afrika syd for Sahara.

Hvorfor skal verdens fattigste have adgang til vacciner? professor forklarer

Hvorfor skal verdens fattigste lande have vacciner?Hvorfor skal verdens fattigste lande have vacciner?

Hvad er konsekvenserne, hvis ikke verdens fattigste lande får hurtig adgang til COVID-19-vaccinen?

Hvad sker der, hvis ikke verdens fattigste lande får hurtig adgang til COVID-19-vaccinen?Hvad sker der, hvis ikke verdens fattigste lande får hurtig adgang til COVID-19-vaccinen?

Tusind tak for din støtte

Din donation støtter vores indsatser for at forebygge smittespredningen i verdens mest udsatte områder. Børn, særligt piger, er udsatte i krisesituationer, derfor er vi særligt opmærksomme på at få dem sikkert gennem coronakrisen. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne og andre humanitære organisationer for at nå bredest ud.

Det kan vi kun gøre med din støtte!