Danmarks Indsamling 2019: Vold skal ikke længere være hverdag for piger

Millioner af mennesker bor i dag i slumområder i byer, men for pigerne er det ikke et trygt sted at vokse op, og tusindvis udsættes for vold og seksuelle overgreb hver dag.

Forestil dig, at du er på vej hjem. Det er mørkt, men der er ingen gadelygter, som viser vej og lyser området op. Du er bange. Mange af dine veninder er blevet overfaldet på vej hjem i mørket. Nogle er blevet banket, andre er blevet voldtaget. Dit hjerte springer et slag over, og en hånd griber hårdt fat om din arm.

I Benins hovedstad Cotonou lever 50 procent af befolkningen i slumområder, hvor fattigdom, vold og kriminalitet er udbredt. For tusindvis af piger, som lever i verdens slum er frygten for vold, misbrug og overgreb en del af hverdagen både hjemme hos dem selv, i byen og på arbejdet.

Med støtten fra Danmarks Indsamling 2019 vil vi sikre trygge forhold for piger mellem 10 og 18 år i nogle af de farligste slumområder i Benin, så de ikke skal frygte for deres sikkerhed.

Piger, der har været udsat for vold, misbrug og overgreb, vil få hjælp til at bearbejde oplevelserne og støtte til at få deres liv tilbage igen. Derudover skal de selv være med til at sætte fokus på problemerne, og hvad der kan gøre dem trygge som eksempelvis gadebelysning.

Fakta

  • I både Benins hovedstad Cotonou bor 50 procent af befolkningen i slumkvarterer.
  • Næsten 70 procent af kvinderne i Benin er i løbet af deres liv udsat for vold.
  • Benin har en befolkning på 11,2 millioner.

Kilde: Verdensbanken, Indexmundi, USAID

Følg Danmarks Indsamling 2019 på DR1 lørdag den 2. februar kl. 19.00. Læs mere her

For piger i verdens slumområder er vold en del af hverdagen. Med støtten til Danmarks Indsamling 2019 vil PlanBørnefonden gøre slummen sikker for Benin og Nigerias piger.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform