Den danske frisørkæde Zenz støtter piger i Ugandas slum

Tusindvis af unge piger i Ugandas hovedstad, Kampala, er tvunget til at prostituere sig for at kunne forsørge sig selv og deres børn. Med støtte fra Zenz får nogle af disse piger hjælp til at finde vej ud af prostitution og i stedet blive uddannet frisører. Samtidig får deres børn et trygt sted at være børn.

Foto: Sumy Sadurni

Nogle af de mest sårbare og udsatte mennesker i Kampala bor i Kawempe-slummen. Netop derfor er det her, Zenz har valgt at støtte et af PlanBørnefondens projekter.

Projektet handler om at uddanne tidligere prostituerede i et fag, som sikrer dem en indtægt – eksempelvis som frisør. Flere af pigerne har børn, og gennem dette projekt får disse børn tryghed, frihed til at lege og voksne til at passe på dem i en af PlanBørnefondens børnehaver i slummen, mens deres mødre færdiggør uddannelsen eller er på arbejde. De unge mødre bliver desuden undervist i børns sundhed, ernæring og trivsel.

Mange af pigerne er blevet lokket til Kampala fra landområderne med løfter om uddannelse og gode jobmuligheder. Ofte holder disse løfter ikke, og pigerne er i stedet nødt til at arbejde som prostituerede for at sikre sig en indkomst. Ofte bliver pigerne gravide med mænd, som de aldrig ser igen, eller som ikke vil stå ved at være far til barnet.

Formålet med projektet er at gøre pigerne uafhængige og give dem økonomisk sikkerhed i form at en uddannelse og efterfølgende hjælp til at finde job i en salon eller starte deres egen. Gennem projektet møder pigerne også andre piger i samme situation, de føler sig trygge, og de bliver en del af et socialt fælleskab.

Facts om projektet:

  • 400 piger bliver undervist i et fag, som sikrer dem en indkomst.
  • 200 – 300 børn i alderen 0 til 8 år får et trygt sted at være, mens deres mødre arbejder.
  • Tre ud af fire piger, som allerede har fået en uddannelse via projektet, har fået job.
  • En ud af fire piger har åbnet sin egen salon eller forretning.
Foto: Sumy Sadurni

Stop Corona

Støt med en skoleuniform