Designer Jesper Høvring vil støtte verdens udsatte børn gennem sit håndværk

Jesper Høvrings kjoler bliver båret herhjemme af flere kendte navne – blandt andre H. K. H. Kronprinsessen. Nu vil han også bruge sit håndværk til at sætte fokus på børns rettigheder.

Da designer Jesper Høvring forleden sad og tjekkede sine sociale medier, stoppede han op ved PlanBørnefondens historie om den unge Angella fra Uganda, der efter at have droppet tidligt ud af skolen har åbnet sin egen forretning som skrædder med støtte fra PlanBørnefonden.

”Det med at åbne egen forretning er jo noget, jeg selv kan relatere til. Og så er det jo mit fag! Det er fedt, at iværksætterdrømmen lever over alt i verden, at man kan starte en virksomhed op og dyrke det, man er god til,” siger Jesper Høvring.

Som sponsor og nu også ambassadør for PlanBørnefonden er det mennesker som hende, som Jesper Høvring en dag drømmer om at arbejde med. Både for at styrke lokalsamfundene i nogle af de mest udsatte landsbyer i især Afrika, men også for at styrke de vilkår, som særligt børnene i de områder lever under.

”Jeg drømmer om at kunne tage afsted til Afrika, besøge systuer og bruge mit håndværk til at lære fra mig. Så vi kan skabe flotte produkter, som man kan sælge i eksempelvis en pop-up-shop til fordel for PlanBørnefonden. På den måde kan jeg både lære fra mig og få noget igen den anden vej. Ved at opleve deres hverdag og forstå, hvordan deres liv ser ud,” siger Jesper Høvring.

Han har før produceret en kjole af stof fra Benin for at støtte PlanBørnefondens arbejde i samarbejde med Mette Marie Lei Lange, der også er ambassadør hos PlanBørnefonden, efter hun var i Benin for nogle år siden.

”Hun ringede og foreslog at tage noget stof med hjem, som jeg kunne lave en kjole af. Den kjole ville hun tage på til Elle Style Awards og bortauktionere bagefter. Så det gjorde vi, og vi samlede en masse penge ind. Jeg er skrædder, jeg laver kjoler, så det er også der, jeg kan bidrage,” understreger han.

Skoleopgave med sponsorbarn i centrum

Jesper Høvring har været sponsor siden 2017.

”På et tidspunkt begyndte vi at tale om at få et sponsorbarn, fordi vi syntes, det virkede som en god måde at støtte fast på. Da vi så en reklame for PlanBørnefonden i fjernsynet, var det faktisk et af mine børn, der sagde, at vi skulle have et sponsorbarn. Jeg sagde, at det var fint, så længe de betaler halvdelen. Det har de aldrig gjort,” siger han og griner.

I dag er familien sponsorer til ni-årige Joseph fra Benin. Og rollen som sponsor kan bruges til mange ting, har Jesper Høvring fundet ud af. For eksempel som led i sine børns skolegang.

”Det er vigtigt for mig at min søn og datter forstår, at vi lever rigtig godt. Derfor taler vi også i perioder om sponsorbarnet. Min datter, der går i fjerde klasse, har for nylig haft en opgave i skolen om børn ude i verden, der har det svært, og hun brugte faktisk sponsorbarnet som en case,” lyder det fra ambassadøren.

Selvom det er under fire år siden, at han fik sit første sponsorbarn, har han allerede været vidne til, at sponsorstøtten nytter.

”Dem, der har brug for hjælp, er også dem, der får hjælpen. Det oplevede vi jo for nylig, da vores sponsorbarn fra Mali røg ud af programmet, fordi det gik så godt i området. I begyndelsen var jeg ellers bange for, at det ville skabe ulighed at støtte et sponsorbarn. Men så lærte jeg, at det er hele samfundet, der får gavn af støtten. Det er vigtigt at huske på.”

Vil du også være sponsor ligesom Jesper Høvring?

 1

”Min datter, der går i fjerde klasse, har for nylig haft en opgave i skolen om børn ude i verden, der har det svært, og hun brugte faktisk sponsorbarnet som en case,” fortæller Jesper Høvring. Foto: Mads Christensen

Stop Corona

Støt med en skoleuniform