Elses minde lever videre i Burkina Faso

Da Else Mikkelsen gik bort, bad familien om bidrag til PlanBørnefonden i stedet for blomster. Nu får donationerne børn i Burkina Faso igennem COVID-19-krisen

Da Else gik bort i juli 2020 efter et kort kræftforløb, besluttede hendes mand Sven og parrets børn at bede de mere end 200 deltagere ved Elses mindehøjtidelighed om en donation til PlanBørnefonden i stedet for blomster.

”Det var lige i Elses ånd. Hun sagde, at hun ikke ville have, at folk kom med store, dyre buketter, men hun ville blive glad, hvis de havde plukket nogle blomster i haven eller i en grøftekant,” fortæller Sven om et af Elses sidste ønsker.

 

Donationen fra Elses begravelse er bl.a. kommet hele seks skoler i Burkina Faso til gavn. De har nu fået adgang til håndvaske og sæbe.

Blomsterpenge rækker langt i Burkina Faso

Blomsterindsamlingen indbragte over 30.000 kroner. De penge rækker langt i Burkina Faso, hvor elever på seks forskellige skoler nu har fået adgang til håndvaske og sæbe, og en sundhedsklinik med fødestue er blevet udstyret med bænke, madrasser samt rengøringsmidler og udstyr til at sikre syge og fødende igennem COVID-19.

”Det var hendes indstilling, at hun ville hjælpe dem, der har det svært. Hun var glad for at kunne støtte et barn, som ikke havde de bedste odds,” siger Sven om Else, der gennem mange år var sponsor for pigen Odile i netop Burkina Faso. I dag er Odile voksen, og hun sendte Sven en hilsen og kondolerede, da hun hørte om Elses død. Sven er ikke i tvivl om, at Else ville have syntes om det minde, hun nu efterlader sig i Burkina Faso.

“Hun ville nikke anerkendende til, at pengene bliver brugt på den måde,” siger Sven.

Else var igennem mange år var sponsor for pigen Odile i Burkina Faso. I dag er Odile voksen, og hun sendte Sven en hilsen og kondolerede, da hun hørte om Elses død.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform