Faridah fra Uganda tager ordet i New York

Foran præsidenter, embedsmænd og ministre i diplomatiets superliga; FN’s Generalforsamling i New York, indtager Faridah på 19 år talerstolen og sætter fokus på pigers rettigheder.

Det er ikke hverdag for Faridah at stå på talerstolen i New York. Hun kommer fra Ugandas hovedstad Kampala, hvor hun bor i et slumområde.

På verdensplan har 120 millioner piger været udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb. Mange af dem sker i områder som det, Faridah er vokset op i.

Hun er frivillig i Plan International Uganda, hvor hun arbejder for at gøre Kampala mere sikker for piger at færdes i. For halvandet år siden blev hun og en veninde overfaldet af en flok narkomaner på gaden. Faridah var fire måneder henne med sit andet barn. Hun slap væk, men det gjorde veninden ikke. Hun blev voldtaget og dræbt.

I New York skal Faridah fortælle sin historie. PlanBørnefonden er med hende, fordi hun bedre end nogen anden kan sætte fokus på pigers rettigheder.

For halvandet år siden blev hun og en veninde overfaldet af en flok narkomaner på gaden.

Den danske udviklingsminister Ulla Tørnæs giver sin taletid til Faridah til netop dette formål. De næste fire dage går hun på talerstolen ved en række begivenheder, hvor verdens ledere diskuterer, hvordan de kan gøre verden mere sikker for piger som Faridah.

Faridah og Zaharah bliver ministre for en dag 1

Piger er den gruppe, som er mest udsat for diskrimination og stigmatisering verden over. Blot fordi, de ikke er drenge. Konsekvensen er, at de ikke gennemfører skolen, bliver giftet bort, udsættes for overgreb og bliver gravide, mens de stadig er børn.

Men piger er i stand til at skabe forandring i verden omkring dem og for sig selv. I PlanBørnefonden ved vi, at når piger inddrages i beslutningsprocesser, bidrager det til en mere retfærdig og rigere verden – uden vold mod piger.

Læs om, hvordan Faridah skal være minister for en dag i Danmark.

Faridah

  • 19 år
  • Mor til to
  • Frivillig i Plan Internationals ’Safer Cities’-program
  • Faridah holder tale med udviklingsminister Ulla Tørnæs
  • Hun mødes også med statsledere fra Frankrig, Canada og Storbritannien.

FN’s Generalforsamling

Verdens statsledere, embedsmænd, virksomheder og organisationer mødes hvert år i september for at diskutere løsninger på verdens mest presserende udfordringer. For tre år siden vedtog samtlige lande FN’s 17 verdensmål, som sætter fælles mål og retning for at løse verdens udfordringer. PlanBørnefonden er til stede med Faridah og sætter særligt fokus på Verdensmål 5, som handler om ligestilling mellem kønnene.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform