Gadebørn i Nairobis slum er nu skolebørn

36 gadebørn fra Nairobis slum har fået støtte til at starte i skole og ændre fremtiden for dem selv og deres familie.

Billederne af Cathrine taler næsten for sig selv. Den lille barfodede og beskidte gadepige i laset tøj er erstattet af en rundkindet skolepige med hvid skjorte, skinnende sko og håret flettet i knivskarpe rækker.

Cathrine er et af de gadebørn i Nairobis slum, som har fået mulighed for at gå i skole gennem et samarbejde mellem PlanBørnefonden og organisationen Real Hope Community Youth Organization, som hjælper børn i slummen i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Cathrine er et af de børn, der levede på gaden i Nairobis slum.

Tusindvis af børn lever udsat i slummen

I Nairobis slum lever omkring 60.000 børn under skrøbelige forhold, hvor kriminalitet, stoffer, vold og diskrimination er en del af hverdagen. De er overladt til et liv på gaden uden deres forældre. Ofte på grund af fattigdom, sygdom eller misbrug.

Real Hope Community Youth Organizations hovedformål er at hjælpe gadebørnene til en bedre fremtid for dem selv og deres familier. Målet er at skabe bedre forhold for børnene, sørge for skolegang og få dem succesfuldt genforenet med deres familier.

Det arbejde har PlanBørnefonden støttet med hjælp fra danske sponsorer.

Gaden er skiftet ud med klasseværelset for børnene i Nairobis slum

Dansk hjælp til lysere fremtid4

I løbet af 2018 har samarbejdet mellem PlanBørnefonden og Real Hope Community Youth Organization resulteret i, at 36 børn har fået et bedre liv og en lysere fremtid.

Ved hjælp af bidrag fra de danske sponsorer har gadebørnene fået psykologhjælp, omsorg, støtte og pleje, så de har kunne starte i skole. Derudover bliver deres skolegang betalt, og de får skoleuniformer, materialer og mad.

På den måde, ser Cathrines og de andre børns fremtid nu lysere ud – både for dem selv og deres familier.

Vi arbejder flere steder i Kenya, hvor Nairobi er hovedstad.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform