Hjælp med at stoppe børnebryllupper i Nigeria

Tre teenagepiger i Nigeria kæmper lige nu for at presse landets regering til at hæve minimumsalderen for ægteskab fra 11 til 18 år. Gennem en online underskriftsindsamling kan du hjælpe pigerne med at kræve retfærdighed.

I december 2018 gav det genlyd verden over, da en 70-årig mand blev gift med en kun 15-årig pige i Nigeria. Blandt andet ramte historien det store, britiske medie The Guardian.

Mens verdenssamfundet ser til, forsøger tre nigerianske teenagepiger, Susan, Kudirat og Temitayo, selv at gøre noget ved problemet. Nigerias lovgivning er tvetydig, når det gælder minimumsalderen for ægteskab. Derfor har de tre piger startet organisationen ”It’s Never Your Fault” for at presse landets regering til at ændre minimumsalderen til 18 år.

Nu kan folk fra hele verden støtte pigernes kamp for at gøre Nigeria til et mere retfærdigt land at vokse op i. Susan, Kudirat og Temitayo har nemlig startet en online underskriftsindsamling. Mere end 116.000 har allerede skrevet under, og pigerne har sat sig et mål om at nå 150.000 underskrifter.

Næsten halvdelen af alle piger bliver gift

Børneægteskaber er et massivt problem i Nigeria. 43% af landets piger bliver gift, før de fylder 18 år, og 17% allerede før de er 15, forklarer Plan Internationals direktør i landet, Hussaini Abdu.

”Børneægteskaber er ødelæggende for børns liv – især for piger. Det fratager dem ikke bare deres rettigheder, men også deres barndom. En pige, der bliver gift, før hun fylder 18, har større risiko for at droppe ud af skolen, blive mor for tidligt, dø under fødslen og blive fastholdt i ekstrem fattigdom,” forklarer Abdu.

Når der er stor aldersforskel, skaber det ubalance i magtforholdet mellem mand og kvinde. I Nigeria oplever mange piger allerede at blive forskelsbehandlet i forhold til drengene, men det bliver endnu sværere for dem at blive hørt, når de bliver låst i et ægteskab med en ældre mand. Derfor er Hussaini Abdu stolt af pigerne bag kampagnen og underskriftsindsamlingen.

”De er et fremragende eksempel på, hvad piger kan opnå, når de ikke bliver holdt tilbage af skadelige traditioner som børneægteskaber. De ved, vi har brug for en forandring, og de er trætte af at sidde og vente på, at andre skal skabe den. Det er en spændende tid for piger i Nigeria. De har fået nok. Nok af at blive ignoreret, nok af at blive overset og nok af at blive undervurderet. Så nu tager de sagen i egen hånd,” roser Abdu.

”Vores regering er nødt til at lytte til dem. De skal gøre mere for at bekæmpe børneægteskaber og ensrette lovgivningen. Og de skal gøre mere for at beskytte piger, så de bliver opfattet som ligeværdige med drengene,” slutter Abdu.

Vil du hjælpe pigerne med at nå målet om de 150.000 underskrifter og lægge pres på Nigerias regering, kan du skriver under her .

Stop Corona

Støt med en skoleuniform