Online Talk 8. marts: Hvordan gør ligestilling verden rigere?

På Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts fortæller PlanBørnefondens ungdomsambassadører om, hvorfor de synes, det er vigtigt at kæmpe for ligestilling. Skal du lytte med? Her er de medvirkende gæster.

”I en flygtningelejr i Grækenland har jeg mødt piger, der har været udsat for de værste ting. Det giver mig mening, at få lov at hjælpe andre unge med at udtrykke sig gennem street art. Hvis man er i en hård situation, så er kunst et megagodt redskab til at bearbejde ting,” siger Frida Stiil Vium, der er streetart kunstner fra Aalborg.

“Ved at bruge min mobil kan jeg fortælle hele verden, hvad der sker her i slummen af uretfærdigheder,” siger Dickson Ojakol.

”Jeg er virkelig chokeret over, hvad der foregår i Kampala, Uganda. Sammen med politiet forsøger jeg og andre unge at hjælpe de piger og kvinder, som er blevet udnyttet og udsat for vold efter COVID-19 nedlukningen,” fortæller Dickson Ojakol, der er mobiljournalist og aktivist i Ugandas hovedstad Kampala.

”Vores liv ville have været totalt anderledes, hvis vi var vokset op i Etiopien. Piger må slet ikke det samme som drenge. Folk forventer, at piger bliver indendørs, passer hjemmet og ikke alle piger kommer i skole,” fortæller søstrene Andrea og Anna-Saba Oehlenschlæger. De er født i Etiopien men opvokset i Vestjylland.

Marie Cancel og Hinda Olad er værter på en podcast, der hedder ‘Langt til Ligestilling.’

Jeg ønsker ikke at være en dreng, men jeg ønsker, at jeg kunne gøre det samme som drenge

”Vi har først ligestilling om mere end 100 år, hvis vi fortsætter i samme tempo med at lave forandringer ifølge World Economic Forum, og så er vi jo døde til den tid. Vi vil gerne have politiske fremskridt nu,” siger Marie Cancel, der producerer podcasts til SEIN og Loud sammen med Hinda Olad.

”I min opvækst var der stor forskel på piger og drenge – og hvordan de blev behandlet” fortæller Hinda Olad.

”Da jeg var i Bangladesh med DR og PlanBørnefonden hørte jeg om, hvordan piger bliver gift væk, mens de stadig er børn, fordi deres forældre mangler penge. Det er jo sindssygt,” fortæller Elias Amati Aagesen, der er skuespiller og bl.a. har medvirket i TV2 serien Rita.

Du kan gratis deltage i PlanBørnefondens online event den 8. marts, hvor du kan lytte og stille spørgsmål til PlanBørnefondens ungdomsambassadører.

Log på Teams kl. 10-11 den 8. marts og bliv inspireret til, hvordan du kan gøre en forskel.

Opgaveark til elever, der deltager i forbindelse med deres undervisning.