I Filippinerne beskyttes piger mod menneskehandel

Plan International samarbejder med filippinske myndigheder for at komme menneskehandel, såkaldt trafficking, til livs. Billedet her er fra en workshop, hvor børn og unge mødtes for at inspirere hinanden og lære mere om, hvordan man beskytter sig selv mod at blive udnyttet.

Hvert år bliver omkring én millard børn i alderen 2-17 år udsat for vold i en eller anden form. Piger, børn med handicap og børn i særligt udsatte grupper som f.eks. flygtninge, rammes hårdere. Vi arbejder for at behandle årsagen til, at børn bliver overfaldet, og vi har især fokus på at styrke det miljø, som piger omgås i.

Det vurderes, at omkring 100.000 børn i Filippinerne hvert år bliver ofre for menneskehandel, og tallene stiger kun i takt med, at flere og flere bliver udnyttet online. Vi arbejder med den filippinske regering og tjenesteudbydere for at forbedre forholdende for og rehabiliteringen af børn i Manila og Quezon City.

Det er børn som 15-årige Angela*, der blev tvunget af sin søster til at udføre seksuelle handlinger foran computeren for betalende kunder. Vi sørger for at træne statslige organer, velgørenhedsorganisationer samt enkeltpersoner i at håndtere seksuel udnyttelse af børn. Vi har sørget for forskellige former for aktiviteter, herunder træningsworkshops, og omkring 15.000 børn i Manila er på den måde blevet klogere på, hvordan de kan beskytte sig selv og hinanden mod seksuel udnyttelse.

Det betyder også, at en ung pige som Angela nu kan føle sig mere sikker. Hun bor nu i et hjem for udnyttede og misbrugte kvinder og børn støttet af regeringen. Her modtager hun og de andre børn undervisning, så de en dag kan få et job og undgå at blive ofre for lignende forbrydelser igen.

*navnet er ændret for beskyttelse

Her beskytter vi også pigerne

  • I Nigeria har vi trænet lokale myndigheder, frivillige og offentligt ansatte i børnebeskyttelse, sagsbehandlinger, forebyggelse og reaktion på kønsbaseret vold.
  • I Etiopien har vi fokus på børneægteskaber, omskæring af piger og børnearbejde, og her anvender børn i flygtningelejre nu såkaldte ”forslagskasser”: I kasserne kan børn i fortrolighed ilægge sedler med historier om overgreb i lejren, så der kommer opmærksomhed på nogle af de ting, der foregår.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform