Ingen sponsorbørn ramt i Mali-massakre

Ukendte gerningsmænd angreb for godt en uge siden en landsby i det centrale Mali og dræbte 157 civile. Ingen sponsorbørn er kommet til skade

157 civile er blevet dræbt og godt 50 er sårede efter en massakre, som fandt sted i det centrale Mali lørdag den 26. marts.

Angrebet skete i landsbyen Ogossagou i Mopti-regionen tæt ved grænsen til Burkino Faso. Det er endnu usikkert, hvem der står bag angrebet, men det pågældende område er jævnligt skueplads for sammenstød mellem rivaliserende klaner.

Dette angreb er dog det hidtil blodigste. De dræbte tilhører Fulani-folket, og blandt dem er også kvinder, børn og ældre.

FN kræver, at en efterforskning straks sættes i gang, og at de skyldige bliver stillet til regnskab for deres forbrydelse.

Ingen sponsorbørn er kommet til skade under urolighederne, men PlanBørnefonden arbejder med andre udviklingsprojekter i det ramte område. Vi følger med i den samlede koordinering af den umiddelbare humanitære indsats for det berørte område, og er i gang med at tilpasse vores projektaktiviteter til den nye situation.

”Vi er dybt bekymrede over situationen og rystede over omfanget af og brutaliteten i angrebet. At det denne gang direkte rammer en landsby, hvor vi over flere år har arbejdet nært med befolkningen og myndighederne om at forbedre små børns ernæringstilstand, berører os naturligvis dybt,” siger Karen Oppfeldt, der er programmanager i PlanBørnefonden.

Støt pigerne

Støt med en skoleuniform