For skoler

Ønsker din skole at gøre en forskel for udsatte børn og unge ude i verden? Så kan I støtte et sponsorbarn eller samle ind til vores projekter med unge i Øst- og Vestafrika. Vi stiller gerne op til foredrag, interviews og events, der handler om vores arbejde. Du kan altid kontakte os. Dyk også ned i vores gratis undervisningsmateriale, der handler om fattigdom, verdensmålene og ligestilling.  

Vi er i jævnlig kontakt med vores kollegaer og unge i de lande, hvor vi arbejder. Derfor har vi den nyeste viden om, hvad der foregår i lokalområderne. Laver du en opgave om for eksempel FN’s Verdensmål, fattigdom eller ligestilling, hvor du har et konkret spørgsmål, du mangler svar på, er du meget velkommen til at kontakte Kirsten Brogaard. Hendes mail: kirsten.brogaard@planbornefonden.dk og mobil: 29 76 03 35.

Gratis undervisningsmateriale om ligestilling

At skabe lige muligheder for alle uanset køn er det femte af FN’s Verdensmål og et af vores fokusområder. Vi har derfor produceret videoer, podcasts, artikler og fotoudstillinger om pigers udfordringer og kamp for at have de samme muligheder som drenge. Hos Gyldendal kan du læse en tekst om vores arbejde for at skabe ligestilling mellem kønnene.

Vi har også udviklet et længere tværfagligt undervisningsforløb til 8.-10. klasser i samfundsfag og dansk sammen med undervisningsportalen Clio. Forløbet giver et spændende indblik i den aktuelle situation omkring ligestilling herhjemme og i Kenya, som du skal bruge til at producere din egen podcast, der skal præsenteres for klassen. Du kan få adgang til undervisningsmaterialet her: Har vi ligestilling? (brug dit UNI-login)

Læs artikel om vores undervisningsforløb om verdensmål fem.

I undervisningsmaterialet på clio.dk møder du blandt andet vores ambassadør og influencer Kristine Sloth, der har været i Kenya og tale med jævnaldrende piger om, hvordan livet er som ung mor.

Du hører også personlige fortællinger fra unge kvinder i det store slumområde Kibera i hovedstaden Nairobi, der har gennemlevet store udfordringer, i vores podcast Transformation med tilhørende magasin.

Del din podcast og deltag i konkurrence

Danske unge har meget forskellige oplevelser og holdninger til, om vi har ligestilling i Danmark. Vi vil rigtig gerne høre dine tanker. Hvis du har produceret en podcast i forbindelse med vores undervisningsforløb eller selv har lavet en optagelse, der handler om ligestilling, kan du deltage i vores konkurrence og vinde fede præmier, der uddeles løbende. Hovedpræmien uddeles i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober. Der lægges især vægt på originalitet, ærlighed og fortællemåde. Send din podcast til: podcast@planbornefonden.dk​

Hvis du har brug for inspiration til indholdet af din podcast, kan du her lytte til danske unge, der fortæller, hvordan de oplever venner, forældre og skolen har forskellige forventninger til dem på baggrund af deres køn.

Støt vores arbejde til Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag bruges af flere skoler til at samle ind til vores arbejde. Sidste år samlede skolerne ind til vores arbejde for udsatte piger. Vil du vide mere om, hvordan din skole kan gøre en forskel? Så kontakt os på: 70 22 12 11.

Vores ambassadør Bubber kom blandt andet kom forbi og heppede på Bankagerskolen i Horsens sidste år på Skolernes Motionsdag.

Bliv klogere på verdensmålene

FN’s 17 Verdensmål skal gøre verden til et bedre sted inden 2030. Målene blev vedtaget tilbage i 2015 af verdens stats- og regeringsledere på et topmøde i New York, og målene gælder os alle. I vores podcast Optimisten med Esben Bjerre som vært undersøger vi, om det der er håb for, at vi når de 17 mål. Podcasten har fået 4,9 stjerner ud af fem på iTunes.

“Det går ad helvedes til med verden – eller hvad? Jeg udfordrer min pessimisme og undersøger, hvordan det egentlig går med at afskaffe sult og fattigdom, reducere uligheden, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige job og mere bæredygtig økonomisk vækst. Og meget mere,” siger Esben Bjerre i indledningen til podcasten.

Vores undervisningsmateriale og podcasts er finansieret gennem vores partnerskabsaftale med Danida.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform