Bliv PlanBørnefonden partnerskole

Som partnerskole bliver I inviteret til events, markeringer af mærkedage og oplæg om PlanBørnefondens arbejde, samt får mulighed for at blive en del af et fællesskab med unge på tværs af hele verden, der kæmper for klima, uddannelse og ligestilling. I bliver tilbudt praktikophold, møder med unge forandringsskabere fra Kenya og Uganda og gratis undervisningsmateriale.  

Hvis I ønsker at blive yderligere engagerede, kan I som skole eller klasse gøre en forskel og blive en del af kampen for børn og unges rettigheder i verdens mest udsatte lande. Bliv sponsorer for sponsorbørn eller start en indsamling og vær med i et globalt fællesskab, der arbejder for bæredygtig udvikling!  

For mere information, skriv eller ring til Public Engagement Manager Kirsten på: kirsten.brogaard@planbornefonden.dk eller 29 76 03 35.

Bliv partnerskole. Tilmeld dig her

Partnerskole-tilmelding

Partnerskole-tilmelding

Dit navn
Dit navn
Fornavn
Efternavn
Hvilke typer samarbejde er I interesserede i? (der kan vælges flere)

Book et gratis oplæg

Vandvejen til frihed 

Daniel Rye er dansk fotograf og foredragsholder. Hans oplevelser som gidsel i Syrien er baggrunden for bogen og filmen: “Ser du månen Daniel“. I dag samarbejder han med PlanBørnefonden og holder foredrag om sine rejser til Etiopien og Togo. I foredraget fortæller han om mødet med de familier, der er værst ramt af klimaforandringer og vandmangel.

Hvorfor er ligestilling også mændenes kamp?

Sune Csonka er boksetræner og arbejder for kvinders rettigheder og ligestilling. Han træner kvinder i boksning og arrangerer indsamlinger til menstruationsprodukter i Uganda. Sune fortæller om vigtigheden af, at mænd også går forrest i kampen for ligestilling, samt inspirerer både piger og drenge til aktivt at arbejde for mænd og kvinders lige muligheder.

Et globalt fælleskab om klima, ligestilling og uddanelse

Eline Thor er ungdomsambassadør for PlanBørnefonden. I sit oplæg fortæller Eline om sine oplevelser i Uganda, om ligestillingenskampen i udviklingslande og om hvordan, at unge i fælleskab globalt kan arbejde for klima, ligestilling og uddanelse.

Historier fra slummen i Uganda 

Juliet Walusansa er opvokset i et slumområde i Ugandas hovedstad Kampala. Hun fortæller sin historie om at blive mor som 17 årig, om at måtte kæmpe for sin egen og sin datters skolegang og om de udfordringer forebundet med menstruation og sexuelle krænkelser og overgreb, som unge piger oplever i Uganda.

Hvad har unge i Danmark tilfælles med unge i Uganda? 

Simon Pagh er Tiktok’er og YouTuber, og vlogger sin dagligdag og rejser. I sit oplæg reflekterer han over, at være privilegeret ung i mødet med en verden præget af ulighed. Han fortæller historier fra mødet med unge i Uganda og giver et indblik i hvor meget unge i Danmark og i Uganda har tilfælles.

Møder med unge aktivister fra Østafrika

Vi arrangerer både fysiske og online møder mellem danske unge og unge aktivister fra nogle af verdens mest udsatte områder.

Vi arrangerer møder, hvor eleverne får mulighed for at møde og stille spørgsmål til unge i Østafrika, som kæmper for at skabe forandringer og ændre fremtiden for dem selv og deres jævnaldrende. Under COVID-19 tilbyder vi online-møder, hvor eleverne har mulighed for at møde de unge digitalt.

Events og mærkedage for partnerskoler 

Nærum Gymnasium har flere år lagt lokaler til fejringen af FN’s Pigedag. Her ses H. K. H. Kronprinsesse Mary, Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og elever fra gymnasiet foran skolens væg med sponsorbørn til Pigedagen 2021.

Som partnerskole har I mulighed for at være vært for vores VIP-arrangementer. Vi afholder en række events med ambassadører og andre VIP-gæster, som sætter fokus på vores arbejde og mærkesager. I samarbejde med vores partnerskoler har vi afholdt arrangementer, hvor gæsterne har inkluderet H.K.H. Kronprinsessen, udviklingsministeren og andre politikere, samt PlanBørnefonden-ambassadører som international topmodel Josephine Skriver, sangerinde Andrea Lykke Øhlenslæger, vinder af PlanBørnefondens Pigepris Nagin Ravand, tv-vært Ditte Haue, influencer Kristine Sloth og mange andre.

Gratis undervisningsmateriale

Vi har en række gratis undervisningsmaterialer, som sætter globale udfordringer på skoleskemaet. “Cyklus” bryder tabuet om menstruation og skaber en dialog for alle i udskolingen. “Dhakas børn” handler om børnearbejde og kampen om adgang til skole i Bangladesh og er målrettet til indskolingen.

Sådan kan I støtte vores arbejde

Sponsorbørn

På billedet ses Eline fra Rysensteen Gymnasium sammen med klassens sponsorbarn fra Uganda. 

Lav en indsamling, der gør alle klasser til sponsorer! Som sponsorklasse får eleverne et ansvar, som gør en verden til forskel for børn, unge og familier i udsatte områder. Gennem en årlig indsamlingsdag eller løbende donationer kan jeres klasser støtte sponsorbørn i et af vores partnerlande. Gennem sponsorordningen støtter hver klasse et barn og barnets lokalsamfund. Når klassen engang går ud, kan ansvaret gå i arv til en ny klasse på skolen. Sponsorsamarbejdet gør indsamlingen personlig for elever i Danmark, da man skaber en relation til familierne og kender til dem, man samler ind til.

Indsamling

På Elise Smith Skole i Aarhus afholder eleverne årligt et sponsorløb, hvor de samler ind til et godt formål. I 2021 gik pengene til PlanBørnefonden.

Flere skoler arrangerer indsamlinger til fordel for vores arbejde, f.eks. på Skolernes Motionsdag. Ofte er det eleverne, der selv står bag indsamlingerne, og som engagerer hele skolen i at gøre en forskel. I kan samle ind til sponsorbørn, vores generelle arbejde eller til specifikke temaer inden for indsatsområder, som har jeres særlige interesse, eksempelvis skolegang, uddannelse og læring.

Klasse-støtte

Jeres klassekasse eller fødselsdagsgavepenge rækker langt i verdens mest udsatte områder. I kan f.eks. støtte verdens mest udsatte børn som sponsorer for et sponsorbarn, som I kan følge og skrive breve med. Som sponsor støtter I hele lokalsamfundet omkring sponsorbarnet og dets familie.

Klassekammerater erstatter fødselsdagsgaver med sponsorbørnKlassekammerater erstatter fødselsdagsgaver med sponsorbørn
Har din klasse lyst til at støtte et sponsorbarn, kan I gøre ligesom børnene på Busses Skole. I stedet for at få gaver, bruger eleverne deres fødseldagspenge på at være sponsorer for Tisha og Sagor, en pige og en dreng i Bangladesh.

Vil I vide mere?

Vi bliver altid glade for henvendelser fra lærere og elever, som ønsker at vide mere om vores arbejde eller har spørgsmål til børn og unges rettigheder og vilkår rundt om i verden.

Derfor er I altid velkomne til at kontakte os, hvis I ønsker at blive partnerskole, hvis I har spørgsmål til en projektopgave eller ønsker at få et gratis skoleforedrag.

Kontakt: Public Engagement Manager Kirsten Brogaard på Kirsten.Brogaard@planbornefonden.dk