Krisen i Etiopien eskalerer – vi er til stede med akut nødhjælp

Omkring 6 millioner mennesker har brug for akut nødhjælp i Etiopiens nordlige regioner. PlanBørnefonden er til stede med akut nødhjælpsindsats.

”Min datter går i skole hver dag på tom mave, og min 3-årige søn er fejlernæret,” siger 25-årige Tigist, der er flygtet fra den nordlige del af Tigray med sine to børn.

Siden interne kampe brød ud i den etiopiske region Tigray mellem regeringens styrker og Tigrayfolkets Befrielsesfront (TPLF) i november 2020, er mere end 2 millioner mennesker tvunget på flugt. Konflikten har efterhånden spredt sig til regionerne Amhara og Afar og truer med at eskalere yderligere. Det har store konsekvenser for befolkningen i området.

STØT VORES ARBEJDE I ETIOPIEN – KLIK HER

I den nordlige del af landet mangler omkring 6 millioner mennesker akut mad og nødhjælp. Et stigende antal kvinder er højgravide eller ammer, og mange spædbørn risikerer at starte livet som underernærede.

Tigist var en af dem, der var nødt til at skynde sig at forlade sit hjem. Flugten med hendes to børn foregik til fods.

”Min mand blev tilbage i Tigray, og jeg ved ikke, om han er død eller lever. Da vi kom her til flygtningelejren, fik min datter mulighed for at komme tilbage i skole. Men vores liv er meget svært. Vi har mistet mange af vores slægtninge på grund af konflikten. Vi har altid kunnet klare os selv, men nu er vi afhængige af donationer,” siger Tigist, som er en af de mange kvinder, vi støtter.

25-årige Tilgist måtte flygte fra sit hjem med sine to børn, da urolighederne brød ud i Tigray i november 2020. Nu er hun ligesom mange andre afhængig af hjælp fra organisationer som PlanBørnefonden.

Danida støtter vores indsats

I det nordlige område Lalibela er al kommunikation til og fra området lukket ned, og mange sponsorfamilier og lokale kolleger har været nødt til at flygte. I dette område er vi til stede i flygtningelejrene, hvor sponsorbørn og familier bliver registreret, får rådgivning og økonomisk støtte, så de ikke sulter. Derudover har vi fokus på at beskytte sårbare børn og kvinder mod vold og overgreb. Piger og kvinder er i stor risiko for overgreb og seksuelle krænkelser i krisetider som den, vi ser lige nu i Etiopien.

Vores indsats i Etiopien mod underernæring, sult og overgreb støttes med 15 millioner kroner fra Danida. Indsatsen forventes at nå 150.000 personer i de konfliktramte områder og koordineres i tæt samarbejde med FN og andre NGO’er i området.

Du kan også støtte vores arbejde i Etiopien – klik her

Denne unge kvinde er en af de mange millioner, der har været nødsaget til at forlade deres hjem på grund af uroligheder i det nordlige Etiopien. Alt for mange børn er lige nu underernærede på grund af mangel på mad. Når du giver et bidrag til vores indsats i Etiopien, støtter du børn og deres familier på flugt.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform