Vi har en plan

”Hvis jeg på nogen som helst måde kan række en hånd ud og hjælpe til, at børnene får en tilværelse, hvor de ikke skal giftes væk som 12-årige eller udsættes for overgreb, men i stedet kan få en tryg barndom og leve et ubekymret barneliv med alt, hvad der hører dertil. Hvis de kan få en uddannelse og måske være med til at bringe det sted, de kommer fra, i en bedre retning, så er det bare om at komme i gang, siger vores nye ambassadør Lars Ranthe. Lars er selv sponsor for Witnny i Kenya.

 

så er det bare om at komme i gang.

Og vi er helt enige med Lars. Men hvad gør vi så? Her er den plan, vi har lagt sammen med de millioner af børn og unge, vi arbejder med. En plan, der kun kan lykkes med dig som sponsor.

Hele vejen fra mors mave til endt skolegang

Der er stor forskel på, om du kommer til verden på en topmoderne fødegang i Danmark, eller om du bliver født på et gulv i en hytte langt ude på landet i Vestafrika uden hjælp fra en jordemoder eller sundhedspersonale.

Men lige meget, hvor et barn bliver født, har det præcis de samme rettigheder til tryghed, sundhed og omsorg. Derfor begynder vores plan, når babyen ligger i sin mors mave og fortsætter gennem barnets opvækst og ungdom. Vi ved, at vejen til bæredygtig udvikling og forandring sker gennem det lange, seje træk.

Derfor skal planen sikre en tryg og god barndom og skolegang til alle:

Støt vores generelle arbejde

Vores plan giver børn en tryg og god barndom

De første år i et barns liv er afgørende for barnets evne til at lære og udvikle sig resten af livet. Derfor vejleder vi kommende forældre allerede under graviditeten, så de kan give deres baby den bedste begyndelse på livet.

Vi opretter sammen med lokale frivillige gratis sundhedstilbud til gravide, hvor de kan blive undersøgt og få vejledning i kost og sundhedspleje.

Det er også her, vi vejer børnene, får dem vaccineret og sikrer os, at de er sunde og raske.

 

Vi har et særligt fokus på at støtte piger, da de ofte er de mest udsatte. Vi støtter lokale græsrodsorganisationer, der kæmper for at ændre holdninger og normer, så børnene kommer i skole i stedet for at blive gift bort eller tvunget til at arbejde.

Derfor arbejder vi aldrig kun med børnene, men i lige så høj grad med deres forældre, skolelærere, religiøse ledere og lokale myndigheder.

 

 

 

Vores plan skal sikre skolegang til alle uanset køn

Vi kæmper for, at alle børn kommer i skole, og de har adgang til bøger og skriveredskaber. Vi sikrer, at lærerne kender børns rettigheder og overholder dem. Vores tiltag planlægges og udføres sammen med forældre, familier og lokale myndigheder, der har det primære ansvar for, at børnenes trives og vokser op i trygge omgivelser.

Vores erfaringer gennem de sidste 80 år viser, at jo længere tid børn og unge går i skole, jo lettere har de ved at få en indkomst, der er højere end forældrenes. På den måde kan være med til at skabe udvikling for fremtidige generationer.

En uafhængig analyse af 12 mio. svar fra 2,7 mio. sponsorbørn i perioden 2006-2018 viser, at vi når ud til de mest udsatte børn i verden, og at vi bidrager positivt til FN’s 17 verdensmål. Børnene er mere tilbøjelige til at gå i skole i samfund, hvor vi har sponsorprogrammer. Jo længere tid vi er i et samfund, jo bedre adgang er der til vand og sanitet.

Piger bliver ofte nægtet skolegang på grund af fattigdom. Vi er derfor særligt opmærksomme på, at pigerne får legater, så de kan gennemføre deres skolegang.

Jo længere tid en pige bliver i skolen, jo større indflydelse får hun på, hvornår hun skal have børn, hvor mange og med hvem. Når hun kan forsørge sig selv, kan hun også bestemme over sit eget liv.

Mød et sponsorbarn

Mød Rose som er sponsorbarn i Benin. Vi gav hende et kamera, så hun selv kunne vise en dag i sit liv.

Skriv et brev eller send en lille gave til dit sponsorbarn

Som sponsor har du mulighed for at have kontakt til dit sponsorbarn gennem breve og besøg, der skaber forståelse og sammenhold på tværs af landegrænser. Vi ved, at børn, der har en sponsor, fortæller om større velvære og selvværd end andre børn. Se med da Angelina fra Den Dominikanske Republik fik en gave fra sin danske sponsor:

Hvad koster planen?

Et sponsorat koster 245 kr. om måneden. Du kan betale enten via Betalingsservice eller MobilePay. Husk, at dine bidrag er fradragsberettigede.

Peter og Julius er også en del af planen

Skuespiller Peter Mygind har i mange år været sponsor hos PlanBørnefonden. Han har brugt det som en måde at åbne sine børns øjne for de vilkår, andre lever under i mere udsatte dele af verden. Nu giver Peters ældste søn Julius traditionen videre til sin egen familie.

 

 

Lars Ranthe: ”At blive ambassadør var en no brainer”

Stop Corona

Støt med en skoleuniform