Live-event 28. maj: Vi skal gøre op med myter om menstruation, der tvinger piger ud af skolen

Hvorfor kan piger i Benin ikke bare gå i skole, når de har menstruation, og hvordan kan en donation på 18 kroner gøre en forskel? Det og meget mere taler vi om på den internationale menstruationsdag den 28. maj, hvor du er inviteret til live-event.

Hver dag får piger over hele verden menstruation. Det er 1,8 milliarder hver måned. Hvis du er pige i Danmark, fortsætter dit liv normalt. Du kan gå i skole og lær, som du plejer. Men hvis du er pige i Kenya, Benin eller Togo, er der risiko for, at du må blive hjemme fra skole og misse vigtig læring. Ikke kun i dag og i morgen, men igen i næste måned. Ifølge UNICEF misser én ud af ti piger i Afrika hvert år skoledage på grund af menstruation. Nogle piger går glip af helt op til 20 procent af et skoleår, mens andre forlader skolen helt, når de får menstruation.

I verdens fattigste lande er der ikke faciliteter til, at pigerne kan vaske sig, når de har menstruation. Og det er i langt de fleste tilfælde nødvendigt, fordi rigtig mange piger ikke har råd eller adgang til bind. Det hjælper heller ikke, at menstruation er et tabu, der fører til, at pigerne udsættes for diskrimination.

For nogle piger ender det med, at de misser så mange skoledage, at de dropper ud af skolen. Det ødelægger pigernes fremtidsmuligheder. Mange forældre beslutter sig nemlig for at gifte deres døtre bort, fordi det er den eneste måde, de kan sikre deres fremtid på. Når piger bliver gift, er de også i risiko for at få børn alt for tidligt.

Dansk virksomhed holder pigerne i skolen

Alt dette kan noget så simpelt som et menstruationsbind ændre. Det er bl.a. det, som den danske virksomhed Real Relief er i gang med. De har udviklet et genanvendeligt menstruationsbind, som skal holde piger i Kenya, Benin og Togo i skolen. Med din støtte kan vi sende genanvendelige menstruationsbind afsted til de piger, der har allermest brug for det.

Ved at donere 18 kroner støtter du piger i Kenya, Benin og Togo med genanvendelige bind og seksualundervisning, og du giver pigerne mulighed for at gå i skole de dage, de bløder.

SMS BIND til 1245. Det koster 18 kr. plus alm. sms-takst.

Eller MobilePay 18 kr. til 426922.

Ved at donere 18 kroner støtter du piger i Kenya, Benin og Togo med genanvendelige bind og seksualundervisning, og du giver pigerne mulighed for at gå i skole de dage, de bløder.

Kom til live-event den 28. maj

Den 28. maj er det international menstruationsdag. I den anledning inviterer vi til gratis live-event, hvor vi sætter fokus på myter og fakta om menstruation. Det foregår live på vores Instagram, hvor du bl.a. kan møde Milicent fra Kenya, der kender til de udfordringer, som menstruation medfører hver måned. Sammen med nogle af vores ambassadører taler vi med hende om myter og fakta om menstruation for at sætte fokus på de vilkår, som verdens fattigste piger lever under.

Vil du med til eventet? Følg os på Instragram!

Fakta om piger og menstruation

  • En kvinde menstruerer i gennemsnit syv år af sit liv.
  • Hver eneste dag har 800 millioner piger og kvinder menstruation.
  • Omkring halvdelen af skolerne i lavindkomstlande mangler adgang til drikkevand og har dårlige hygiejneforhold. Disse mangler gør, at rigtig mange piger bliver hjemme fra skolen. I gennemsnit misser én ud af ti piger i Afrika hvert år skoledage på grund af menstruation. Nogle piger går glip af helt op til 20 procent af et skoleår, mens andre forlader skolen helt, når de får menstruation.
  • På globalt plan mangler omkring 2,3 milliarder mennesker adgang til basale sanitære tjenester som håndvask, sæbe og toiletter. I de mindst udviklede lande har kun 27 procent af befolkningen håndvask med vand og sæbe i hjemmet. Det giver store udfordringer for piger, når de har menstruation.
  • Omkring 500 millioner piger og kvinder har ikke adgang til ordentlige faciliteter til at håndtere menstruation.

 

 

 

 

Stop Corona

Støt med en skoleuniform