plan-bornefonden
Støt pigerne Bliv sponsor

Unge fortæller om den barske virkelighed i slummen

Gennem teater, video og artikler fortæller unge i Uganda, Kenya, Etiopien og Zimbabwe om deres liv i slummen, og hvordan de selv forbedrer deres byområder. 

Op mod en halv milliard børn og unge på verdensplan vokser op i dyb fattigdom og usikkerhed i byernes slumområder. Her er vold, kriminalitet, overgreb og urimelige arbejdsforhold en fast del af livet.

Det gælder bl.a. i Østafrika, hvor omkring 90 procent af unge i lande som Zimbabwe, Uganda og Kenya føler sig usikre i det offentlige rum. Især piger og unge kvinder bliver udsat for chikane og overgreb.

Unge mellem 15-25 år i storbyerne i Kenya, Etiopien, Zimbabwe og Uganda mødes i mediegrupper, hvor de sætter fokus på problemerne i deres byområder. De deler deres historier på sociale medier, laver radioindslag, tager fotos og interviewer lokale beboere.

27-årige Dickson Ojakol har fået træning i at bruge sin mobiltelefon til at tage fotos og filme videoer fra sit byområde af HashtagOurStories.

”Efter vi er blevet mobiljournalister, har vi fået en stemme, og de ældre lytter til os. Jeg er blevet valgt som ungdomsrepræsentant i vores lokale byråd,” siger Dickson Ojakol.

Dickson Ojakol laver videoer fra sit område i Kampala, hvor han fortæller om løsninger på de problemer, der er i slummen.

I stedet for at opgive sit område og forsøge at flytte til en anden og rigere bydel, så ændrer Dickson Ojakol sit område indefra sammen med andre unge frivillige.

”Med tiden har jeg fået mere selvtillid, og nu tør og kan jeg være med til at pege på løsninger i mit byområde,” siger Dickson Ojakol.

For at inspirere hinanden på tværs af landegrænser deler de unge deres historier på Facebooksiden Safe And Inclusive Cities. De er samtidig i dialog med lokale myndigheder for at ændre forholdene.

Medietræningen er arrangeret af PlanBørnefonden, der har arbejder i storbyernes slum i mere end ti år. Indsatsen i Østafrika en del af en større indsats støttet af Danida.

De unges initiativer skaber forbedringer

Nedenfor kan du se en video Dickson Ojakol selv har filmet og redigeret på sin mobiltelefon fra Kampala, Uganda sammen med andre unge. Videoen viser, hvordan de unge sammen med lokale beboere og Plan International Uganda har arrangeret en skraldeopsamling. I deres slumområde kommer skraldebilen nemlig aldrig forbi. Det håber de unge at være med til at ændre på.

Katogo , Uganda Youth along side community leaders carry out COMMUNITY CLEANING and awareness campaign on sanitation, hygiene and waste management and how to improve basic Sanitation for better and safer neighborhoods. ?Hashtag Our StoriesSafe and Inclusive CitiesACTogether UgandaPlan International UgandaNational Slum Dwellers Federation of UgandaKampala Capital City Authority – KCCA#SDG11 #Beerasafe #C4D

Gepostet von Dickson Ojakol am Samstag, 27. Juli 2019

STØT PIGERNE

100 Kr.