Mere end 14 millioner mennesker sulter i det sydlige Afrika

Klimaforandringer har på bare to år fordoblet antallet af mennesker, der sulter i det sydlige Afrika. Den omfattende sultkatastrofe har vidtrækkende konsekvenser – især for pigerne og kvinderne. Det får nu Plan International og en række andre organisationer til at slå alarm.

Cykloner, tørke, oversvømmelser og rekordhøje temperaturer har de seneste år ødelagt høsten i Zimbabwe, Malawi, Mozambique og Zambia. På bare to år er antallet af mennesker, der sulter i det sydlige Afrika, mere end fordoblet fra 6 millioner i 2018 til 14.4 millioner i 2020.

”Vi får kun ét måltid om dagen og nogle gange slet ingenting, fordi prisen på mad er steget så meget,” siger Barbara, en enlig mor i det centrale Zambia, som for alvor mærker konsekvenserne af den omfattende sultkatastrofe i det sydlige Afrika.

Oxillia er 12 år og bor i Zambia, som er et af de piger, som er blevet taget ud af skolen, for at kunne hjælpe familien med at skaffe mad.

Pigerne er særligt udsatte
Især for pigerne får sultkatastrofen konsekvenser, for de står ofte bagerst i køen til at få mad, når familien sulter.

”Børnene, især pigerne, kommer ikke i skole, fordi de skal hjælpe deres familie med at lede efter mad og vand,” siger Gilbert Mpondani, der er inspektør på den lokale skole i Zambia, hvor også Barbaras to døtre, Liness på 17 år og Oxilda på 12 gik, indtil de måtte droppe skolen for at kunne skaffe familien mad.

Situationen i det sydlige Afrika får nu Plan International og en række andre store udviklingsorganisationer til at slå alarm, fordi den kan få vidtrækkende konsekvenser for pigerne.

”Vi er dybt bekymrede over det stigende antal unge piger, som bliver gift bort, så familierne har råd til det næste måltid,” siger Stuart Katwikirize, som er regional katastrofechef i Plan International.

For at bekæmpe underernæring og sult hos børnene uddeler Plan International mad på skolerne i de områder, der hårdest ramt af sultkatastrofen. Børnene får proteinrige måltider med højt energiindhold, så de bedre kan koncentrere sig og lære i skolen.

VIL DU STØTTE VORES ARBEJDE FOR BØRNENE I DET SYDLIGE AFRIKA?
Selv et lille beløb gør en stor forskel for de familier i det sydlige Afrika, der lige nu sulter.

Du kan støtte vores arbejde, ved at:

  • Donere et valgfrit beløb her
  • Overføre et valgfrit beløb via MobilePay 450727
  • Sende en sms med teksten ‘NØDHJÆLP’ til 1245, så støtter du med 50 kr.

På forhånd tusind tak for dit bidrag, alle beløb er med til at redde børns liv.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform