Min fremtid, men andres beslutning

Alt for mange piger verden over får ikke lov til at bestemme, hvordan deres eget liv skal se ud. Du kan hjælpe med at ændre det.

Du ved måske, hvordan det er:

Mødet med den særlige person. Forelskelsen. Følelsen af, at fremtiden er jeres. Den fælles beslutning om at blive gift, om at få et barn. Drømmene, I har, de individuelle og de fælles, og mulighederne der ligger for en dag at opnå dem.

Sådan er vi mange, der lever, og mange andre ville ønske, at de kunne leve på samme måde.

Men i alt for mange lande sidder pigerne tilbage, forladt af mænd, der tog alle beslutningerne for dem. Pludselig har de fået den nye titel, mor, der er noget nær umulig at forene med den ellers ydmyge drøm om at få en uddannelse.

Og nu, på grund af COVID-19, er endnu flere piger tvunget til at blive hjemme fra skole. Endnu flere bliver holdt tilbage og forhindret i at få en uddannelse. Lige nu mangler 130 millioner piger på skolebænken. Mange kommer aldrig tilbage.

Sida Agnes fra Uganda kan kun drømme om en uddannelse. Hun er en af de mange piger, der ikke længere har kontrol over sin egen fremtid:

Uden uddannelse er det svært at kæmpe: For sin ret til at bestemme over eget liv og til at sige nej over for undertrykkende normer.

Heldigvis kan oplysning og en smule hjælp gøre en stor forskel. Det har betydning for piger som Gloria fra Malawi. Hende kan du møde her:

Med opmuntring, oplysning og de rigtige redskaber, kan piger ændre verden. Deres egen og andres. Det er Gradi et stjerneeksempel på. Hun har boet i flygtningelejr i Malawi det meste af sit liv, og som medlem af en af vores ungegrupper kæmper hun hver dag for forandring. Mød Gradi her:

 

Pigerne kan ikke klare det alene. De har brug for hjælp til at kæmpe. Alt for mange kender ikke deres egne rettigheder, og alt for mange får aldrig muligheden for at gøre det. Som sponsor er du med til at støtte vores arbejde i de områder, der har allermest brug for det. På den måde får piger som Sida Agnes, Gloria og Gradi mulighed for at tage kontrollen over eget liv tilbage.

Lige nu haster det som aldrig før. Pigers liv bliver ødelagt af COVID-19. Tryk her for at lære mere om, hvad pandemien har af konsekvenser for pigerne – og hvad du kan gøre ved det!

Din hjælp nytter.

 1

Stop Corona

Støt med en skoleuniform