Pigepris hylder dem, som gør ekstraordinær indsats for piger

Ingen piger skal udsættes for vold. Alligevel sker det hver eneste dag verden over. Derfor sætter PlanBørnefonden fokus på pigerne, når de uddeler den nystiftede ’Pigeprisen 2018’. Det sker på FN’s Internationale Pigedag d. 11. oktober.

Den nystiftede ”Pigeprisen 2018” gives til en person eller organisation, som gør noget ekstraordinært for piger.

Prisen sætter fokus på at opnå Verdensmål 5, som handler om ligestilling mellem kønnene og at styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder.

Det bliver spillestedet VEGA, som danner rammen om den første prisuddeling, hvor blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs vil tale om pigers rettigheder, og PlanBørnefondens direktør, Gwen Wisti, vil uddele prisen.

”Med ’Pigeprisen’ vil vi gerne sætte fokus på pigers rettigheder, og de vilkår alt for mange piger lever under, og samtidig hædre dem, som gør en ekstraordinær indsats for piger, siger Gwen Wisti.

”Det kommer alle til gavn, når pigerne får lov til at udleve deres fulde potentiale, ved blandt andet at gennemføre skolen. Realiteten er nemlig, at for hvert år en pige bliver i skolen stiger hendes livsindkomst med 20 procent. Det er med andre ord sund fornuft.”

D. 11. oktober er pigers rettigheder på dagsordenen hele dagen, hvor blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs giver de to ugandiske piger Faridah og Zahara nøglerne til ministeriet for at sætte fokus på, at der verden over er 120 millioner piger, som har været udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb. En virkelighed som Faridah og Zaharah kun alt for godt selv kender til.

HUN SOLO spiller for pigerne

Efter prisuddelingen går kunsterkollektivet HUN SOLO på scenen. Musikerne Nabiha, Dicte, Pernille Smith-Sivertsen (Blondage), Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi går hver især alene på scenen og spiller for pigers rettigheder over hele verden.

Du kan læse mere om eventen og købe billetter HER.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform