Ny podcast: Esben Bjerre undersøger, hvordan det står til med verden

Hør den første episode af Optimisten – HER
I første afsnit får jeg en ordentlig skideballe af tegneren og klimaaktivisten Anders Morgenthaler, jeg får en fakta-øjenåbner af Verdens Bedste Nyheder, og jeg taler med forfatter Kristian Leth, der selv har kæmpet med at finde håb.

En helt ny podcast om FN’s 17 Verdensmål skal gøre op med, at det kun er et fåtal af de unge danskere mellem 18 og 25 år, som kender til og engagerer sig i den fælles plan for en mere bæredygtig verden. Derfor sætter PlanBørnefonden jagten ind på en bedre verden sammen med radio-, tv- og podcastværten Esben Bjerre.

Det er en stor opgave, som venter den tidligere vært på P3 og DR3, Esben Bjerre. Han skal stå i spidsen for at gøre FN’s 17 Verdensmål relevante for de 18-25-årige danskere. Derfor søger han i samarbejde med PlanBørnefonden svarene på, hvordan vi tager ansvar for de globale mål, når man ellers lever en stille og rolig tilværelse i trygge Danmark.

“Jeg glæder mig ekstremt meget og håber, at vi kan være med til at gøre Verdensmålene relevante og håndgribelige for unge mennesker. De er så vigtige – men samtidig kan de også virke næsten uoverskuelige. Og så giver det jo mig en helt særlig mulighed for at få spurgt ind til, hvordan det lige er, vi regner med at nå i mål,” siger Esben Bjerre.

Jeg håber, at vi kan være med til at gøre Verdensmålene relevante og håndgribelige for unge mennesker. De er så vigtige – men samtidig kan de også virke næsten uoverskuelige

Valget af ham som vært er sket på baggrund af interviews med forskellige grupper af unge danskere, der har peget på ham som en formidler, de lytter og har tillid til.
”Jeg er virkelig glad for at få lov til at formidle noget, der for mange unge kan virke fjernt og måske lidt ligegyldigt. For det er jo det, der er udfordringen: At få gjort Verdensmålene til noget alle kan forholde sig til,” siger Esben Bjerre.

Udfordringen tager han op sammen med PlanBørnefonden, som har taget initiativet til podcasten, der har fået navnet Optimisten. Det er en del af konceptet, at unge danskerne, andre organisationer og virksomheder får mulighed for at være en del af podcasten.

”I PlanBørnefonden vil vi gerne engagere de unge danskere i Verdensmålene, fordi det er dem og deres generation, som er nøglen til at skabe en bedre verden,” siger Anne Smith Petersen, der er programdirektør i PlanBørnefonden, og fortsætter:
”De er de unge, der er eksperter i, hvordan de gerne vil engageres i at skabe en bedre og mere bæredygtig verden.”

Foruden podcasten, hvis første afsnit udkommer i 27. juni, vil PlanBørnefonden i 2019, 2020 og 2021 lave engagementsskabende aktiviteter for de 18-25-årige om Verdensmålene og udviklingslande.

Podcasten produceres i samarbejde med Filt CPH.

 

FN’s 17 Verdensmål

Formålet med Verdensmålene er at sætte en fælles retning for organisationer, virksomheder, stater og alle andre, der sikrer, at vi bevæger os imod en bæredygtig verden.
Der er 17 Verdensmål, og under dem er der 169 delmål, som forpligter alle de 193 lande, der er medlem af FN til at afskaffe blandt andet fattigdom og sult i verden og sikre god uddannelse og ordentlige jobs.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform