Ny rapport: I 2017 døde et barn hvert femte sekund

Sidste år mistede 6,3 millioner børn livet inden de var fyldt 15 år. Det svarer til, at et barn dør hvert femte sekund. Det viser en ny rapport fra FN og Verdensbanken.

Den hyppigste dødsårsag er mangel på vand og mad og dårlige sundheds- og hygiejne forhold. 5,4 millioner af børnene døde før de var fyldt fem år.

For børn under fem år er komplikationer under fødslen, lungebetændelse, diarré og malaria de hyppigste dødsårsager. Børn er særligt udsatte i den første måned af deres liv, og rapporten viser, at der sidste år døde 2,5 millioner nyfødte endnu før de var blevet 30 dage.

Halvdelen af dødsfaldene blandt børn under fem år skete i afrikanske lande syd for Sahara.
I disse lande har en nyfødt baby ni gange højere risiko for at miste livet i løbet af den første måned, sammenlignet med en nyfødt i et land med en høj indkomst.

Frem til 2030 vil 56 millioner børn under fem år dø, hvis ikke der sker drastisk handling, fastslår rapporten. PlanBørnefonden arbejder for at skabe bedre vilkår og muligheder for alle børn. Børn har ret til en barndom og en plan for deres liv, som de selv har indflydelse på.

Som sponsor i PlanBørnefonden kan du være med til at gøre håb til en plan.

For børn under fem år er komplikationer under fødslen, lungebetændelse, diarré og malaria de hyppigste dødsårsager.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform