Køb en julesweater og støt udsatte børn og deres familier i Burkina Faso

Af Cathrine Nørgaard

Webshoppen jule-sweaters.dk går sammen med PlanBørnefonden for at støtte de mest udsatte børn i Burkina Faso i Vestafrika. Køb en julesweater og vær med til at gøre en forskel.

December nærmer sig med hastige skridt, julefrokoster arrangeres og den gamle julesweater hives frem fra gemmerne. I år kan du erstatte den gamle med en ny, flot sweater og samtidig være med til at donere gavekurve til de mest udsatte børn i Burkina Faso og deres familier.

Gavekurvene er ikke fyldt med marcipan, vin, chokolade og nødder, som vi kender dem i Danmark. De er i stedet fyldt med vand, sæbe, mel, ris, bøger, blyanter og lignende, som gør en stor forskel i sponsorbørnenes områder i Burkina Faso.

Her har familierne dårlig adgang til rent vand, og klimaforandringer betyder lange perioder med voldsom regn, der ødelægger landbruget, som de fleste familier er afhængige af for at kunne overleve. En gavekurv kan derfor gøre en afgørende forskel for, at familierne får nok at spise, og kurvens indhold rækker langt. Derudover forsyner gavekurven også børnene og deres familier med hygiejneprodukter, så familierne har mulighed for at vaske hænder, bruge håndsprit og i det hele taget beskytte sig mod COVID-19-smitte.

Så, skynd dig at klikke på linket her og glæd dig selv, en ven eller et familiemedlem med en lækker sweater. 

FAKTA