Konflikten i Ukraine: Børn og unge betaler den højeste pris

Af Olivia Laursen

Vi er dybt bekymrede over situationen i Ukraine. De russiske angreb tvinger ukrainske familier på flugt – og over 7.5 millioner børn og unge risikerer at blive påvirket af konflikten.

Lige nu hjælper vi familier – særlig børn og unge – med at bearbejde de voldsomme oplevelser, som konflikten allerede har forårsaget. Oplevelser som at vågne op til lyden af bomber udenfor vinduet, at se ens hjemland blive destrueret eller forlade sit barndomshjem uden at vide, om man nogensinde vender tilbage.

Bankerne er lukkede, hvilket gør det umuligt for familier at hæve penge, så de kan forsørge dem selv og deres børn. Derfor uddeler vi, sammen med vores partnere, kontanter til mad, medicin, bleer og andre fornødenheder.

HJÆLP UKRAINES BØRN OG UNGE NU – DONER NU

”Vores tanker går til Ukraines børn og unge. Vi er dybt bekymrede for deres liv. Vi er kede af, at konflikten er eskaleret til krigshandlinger, og vi tilslutter os den internationale opfordring til et øjeblikkeligt ophør af fjendtlighederne,” siger Dr. Unni Krishnan, Global Humanitarian Director hos Plan International.

”Konflikten går fysisk og mentalt hårdt ud over børn og andre, der har akut behov for humanitær hjælp. Det er altafgørende for beskyttelse af civilbefolkning, at hospitaler, skoler og vandforsyning ikke bliver angrebet,” tilføjer Dr. Unni Krishnan.

Vi følger situationen og bakker op om vores samarbejdspartnere, der er til stede i Ukraine. Alle børn har ret til at leve i fred med beskyttelse og tryghed.

Vi ved, at det er altafgørende, at traumerne bliver bearbejdet hurtigst muligt.

Du kan støtte her