Lige nu er tusindvis af Sudans børn og familier på flugt

Gør noget nu!

Støt nu!

Søsterkærlighed fra Søstrene Grene: En bedre fremtid for udsatte piger

Hver gang en kunde hos Søstrene Grene køber en malebog, en vandflaske eller en mulepose får udsatte piger i Ugandas hovedstad Kampala bedre mulighed for at kæmpe sig ud af fattigdom.

Få kroner – og ofte ikke engang nok til at betale for et måltid. Det er typisk det beløb pigerne i Kampalas fattigste områder får, når de enten er blevet tvunget til – eller ikke har kunne se anden udvej end – at prostituere sig. Samtidig har pigerne ikke adgang til prævention og får derfor som helt unge børn, som de har svært ved at forsørge.

Med hjælp fra Søstrene Grene støtter PlanBørnefonden unge piger og kvinder i at slippe ud af prostitutionen og få en uddannelse og nye jobmuligheder.

Søstrene Grenes kunder er med til at donere til projektet hver gang der sælges udvalgte muleposer og vandflasker i kædens butikker, og nyeste skud på stammen er en malebog til de mindste og nye muleposer i unikt design.

Forhøjer støtten til piger og unge kvinder

Søstrene Grene donerede i 2020 500.000 kroner til PlanBørnefondens arbejde for piger og kvinder i Uganda. I 2021 er forventninger endnu højere hos Søstrene Grene, der er opsatte på at støtte kvinderne med minimum 600.000 kroner, og i 2022 vil der komme flere produkter til, der skal støtte op om den gode sag.

Produkterne, som Søstrene Grene lancerer sammen med PlanBørnefonden, kan købes i alle kædens butikker, og muleposerne i forskellige mønstre samt malebøgerne der også kan købes online.

For PlanBørnefonden er det afgørende, at alle vores partnere arbejder med bæredygtighed og ansvarlig produktion, og det er en mærkesag hos Søstrene Grene. Du kan læse mere om kædens fokus på bæredygtighed her