Søstrene Grene forlænger partnerskab med PlanBørnefonden

Af Victoria Kafunek

Butikskæden Søstrene Grene har forlænget virksomhedens partnerskabsaftale med udviklingsorganisationen PlanBørnefonden, der fremmer børn og unge rettigheder i mere end 75 lande. Som en del af partnerskabet kunne Søstrene Grene i 2021 donere 767.772 DKK til den vigtige sag. Nu er aftalen forlænget til og med 2024.

Mikkel Grene, CEO i Søstrene Grene, ser det som en del af virksomhedens DNA, at Søstrene Grene eksempelvis støtter PlanBørnefondens arbejde.

”Vi har valgt at forlænge det flerårige samarbejde med PlanBørnefonden, fordi det er en organisation med vigtige projekter, der ligger tæt på hjertet; ligestilling mellem kønnene og pigers ret til at få en uddannelse. Det er værdifulde indsatser, der også giver mening for vores kunder og for vores medarbejdere. Vi kan også hjælpe med at skabe stor opmærksomhed om den vigtige sag, især gennem de sociale medier, hvor vi når ud til flere millioner følgere,” siger Mikkel Grene.

Partnerskabet mellem Søstrene Grene og PlanBørnefonden har eksisteret siden 2018 og handler om at støtte piger og unge kvinders ret til uddannelse i de mest udsatte byområder i Østafrika.

Mikkel Grene fortæller, at en del af aftalen er, at Søstrene Grene sælger udvalgte produkter i butikker og på virksomhedens webshop, hvor kunderne ved at købe produktet er med til at donere en del af beløbet til udsatte pigers uddannelse i Østafrika. Produkterne kan købes i Søstrene Grenes butikker i 15 europæiske lande herunder Tyskland, Frankrig og Storbritannien samt på søstrenes webshop.

Søstrene Grene offentliggør hvert år en omfattende ansvarlighedsrapport, hvor kunder og andre kan læse mere om, hvordan Søstrene Grene f.eks. sikrer ordentlige arbejdsforhold, og at produkterne ikke indeholder skadelig kemi.

Hos PlanBørnefonden er direktør Dorthe Petersen meget glad for det forlængede samarbejde med Søstrene Grene. 

”Vi er dybt taknemlige for vores langvarige partnerskab med Søstrene Grene. Takket være deres støtte har vi sikret uddannelse og jobs til de mest udsatte kvinder i en række østafrikanske lande. Med forlængelsen af vores samarbejde, kan vi fortsætte den vigtige indsats de kommende år,” siger Dorthe Petersen.

Hun roser samtidig Søstrene Grene for at reagere hurtigt, da krigen brød ud i Ukraine.

”Krigen i Ukraine har sendt millioner på flugt, men har også skabt en global fødevarekrise, der rammer verdens mest udsatte. Derfor er vi imponerede over Søstrene Grenes fortsatte støtte og ikke mindst deres hurtige beslutning om at donere yderligere til vores arbejde for børn på flugt i Ukraines nærområder,” siger Dorthe Petersen.

Søstrene Grene donerede en dags overskud fra deres webshops på 7 markeder den 9. marts 2022 til Ukraines børns. Donationen løb op i 543.461 DKK.

FAKTA