Årets vinder af PlanBørnefondens Pigepris

 
PlanBørnefondens Pigepris 2020 går til 21-årige Nagin Ravand. Nagin vinder prisen for sit arbejde med at give piger i Gellerup i Aarhus muligheden for at spille fodbold. Hun er gået forrest i kampen for at ændre normer og nedbryde barrierer, der har holdt pigerne fra at dyrke sport.

“For mig er den kamp en selvfølge. Jeg håber, jeg kan være med til at inspirere endnu flere til at være med, så vi i fremtiden ikke skal kæmpe lige så hårdt, som vi skal nu. At jeg får PlanBørnefondens Pigepris giver mig følelsen af, at jeg har gjort en forskel for andre. Det giver mig ekstra gåpåmod til at gå ind i flere kampe for piger i fremtiden,” fortæller Nagin Ravand.

FN's Pigedag: Her er vinderen af Pigeprisen
Nagin Ravand blev overrasket på PlanBørnefondens kontor, da hun blev kåret som vindet af Pigeprisen 2020. Foto: Stine Heilmann

“Nagin har virkelig haft øjnene på bolden. Hun har ikke bare overbevist pigerne i Gellerup om, at de skulle komme ud på fodboldbanen, hun har også skullet overbevise nogle forældre, som måske i starten ikke lige kunne se fidusen i det. Nagins arbejde har ikke bare gjort en stor forskel for pigerne i Gellerup, det er også med til at skabe en bedre balance mellem kønnene her i Danmark,” forklarer PlanBørnefondens bestyrelsesformand, Stine Bosse, der også står i spidsen for juryen bag Pigeprisen.

PlanBørnefondens Pigepris hylder mod

 
I forbindelse med FN’s Internationale Pigedag i oktober uddeler vi hvert år PlanBørnefondens Pigepris. Prisen hylder en person, en organisation eller en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats inden for ligestilling ved at bidrage til holdningsændringer og ved at iværksætte tiltag, som kan fremme ligestilling mellem kønnene.

Det kræver mod at sige fra overfor ulighedsskabende normer om kønsidentitet, der fastholder eller skaber kvindeundertrykkelse. At stille sig op og sige fra, og synliggøre hændelser, at blive bragt i en sårbar situation og gå mod strømmen. Det er essensen af Pigeprisen. Der er et særligt behov for at hylde disse modige piger og unge kvinder og for at støtte deres indsats – både på verdensplan, men også her i Danmark.

Danskerne vælger vinderen

En jury bestående af elleve danske fagligheder og meningsdannere fra erhvervslivet, civilsamfund og medier vælger tre kandidater til at modtage årets Pigepris. Herefter er det op til danskerne at stemme på den kandidat, der skal modtage PlanBørnefondens Pigepris. Mød juryen 2020 her:

Årets jury:

Stine Bosse – Forretningskvinde og bestyrelsesmedlem i flere globalt orienterede virksomheder
Fahad Saeed –  Mangfoldighedskonsulent og medstifter af foreningen Sabaah
Cecilie Nørgaard – Direktør i Mangfold og uddannelses- og kønssociolog
Dorthe Petersen – CEO i PlanBørnefonden
Anna Cecilia Frellsen – CEO hos Maternity Foundation
Hinda Olad – Ligestillingsdebattør, vært på podcastserien ’Langt til ligestilling’
Marianne Dahl – Vice President Microsoft Western Europe
Mette Hoffmann Meyer – Head of Documentaries and co-productions og CEO hos THE WHY FOUNDATION
Natasha Al-Hariri – Ligestillingsforkæmper og direktør i Dansk Flygtningehjælp Ungdom
Mette Hybschmann – People and Sustainability Director at Knauf
Anders Haahr – Forfatter, journalist og kønsdebattør
Anne Smith Petersen – Director of International Policy and Programmes i PlanBørnefonden

Tidligere vindere af Pigeprisen

2019: Anja Leighton modtog prisen for sin afsløring og fordømmelse af udbredt sexisme og mobberi, som hun og andre piger oplevede som 1.g’ere ved de såkaldte ’Puttemiddage’ på Rungsted Gymnasium. Du kan læse mere om prismodtageren her.

2018: Faridah Nalumansi og Zaharah Nakayiza fra Uganda modtog prisen for deres kamp for pigers rettigheder og ret til egen krop i bydelen Kawempe i Kampala. Du kan læse mere om prismodtagerne her.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform