Pigeprisens jurymedlemmer - PlanBørnefonden

Pigeprisens jurymedlemmer

Formand

Stine Bosse

forretningskvinde og bestyrelsesmedlem i flere globalt orienterede virksomheder

Nationalt og internationalt er Stine Bosse anerkendt som en ambitiøs og inspirerende tænker inden for ledelse og innovation og for sin tilgang til organisatoisk inddragelse, mangfoldighed og for sin direkte no-nonsense kommunikation. Som bestyrelsesmedlem hos flere virksomheder ønsker Stine Bosse at bidrage til bæredygtige samfund, hvor balance er nøgleordet til at skabe sunde og visionære virksomheder, der er væsentlige bidragsydere til velfærd hos mennesker. Og så er Stine Bosse bestyrelsesformand for PlanBørnefonden.

Jurymedlemmer

Anna Cecilia Frellsen

CEO hos Maternity Foundation

I udviklingsorganisationen Maternity Foundation står Anna Cecilia Frellsen i spidsen for at skabe sikre vilkår og forhold i forbindelse med fødsler for kvinder og børn verden over. Gennem Anna Cecilia Frellsens ledelse har organisationen etableret sig selv som en velrespekteret spiller på den globale scene, hvor blandt andet app’en ’The Save Delivery App’ bliver brugt i mere end 40 lande.

Anders Haahr Rasmussen

Forfatter, journalist og kønsdebattør

Gennem ord og lyduniverser beskæftiger Anders Haahr Rasmussen sig med emner inden for blandt andet køn og ligestilling. Anders Haahr Rasmussen skriver for Zetland, Information og Politiken og producerer derudover podcasts, artikler, kritiske debatindlæg og holder foredrag. Senest har Anders Haahr Rasmussen i 2019 udgivet bogen ”En fandens mand”, der berører emner som homofobi og sexisme.

Cecilie Nørgaard

Direktør, uddannnelses- og kønssociolog

Cecilie Nørgaard har siden 2008 drevet virksomheden Mangfold, der udvikler bæredygtige idéer og løsninger til at fremme diversitet og ligestilling, og Cecilie arbejder derudover som konsulent, foredragsholder og forfatter. Hun har særligt fokus på forebyggende indsatser, og har blandt andet udviklet Prismecertifikatet – et certifikatgivende online-kursus om normkritisk pædagogik, der gennem øget viden om køn, diversitet og normer, kan fremme lige muligheder fra barnsben. Cecilie Nørgaard sidder i flere boards og bestyrelser, herunder i bestyrelsen hos PlanBørnefonden.

Ellen Margrethe Løj

Cand.polit. og tidligere FN-ambassadør

Ellen Margrethe Løj har tidligere blandt andet været chef for Danida, været Danmarks ambassadør i henholdsvis Israel, Tjekkiet og ved FN i New York og Danmarks repræsentant i FN’s Sikkerhedsråd 2005-2006.  Ellen Margrethe Løj var leder af FN’s samlede indsats i Liberia fra 2008-2012 og i Sydsudan fra 2014-2016.

Fahad Saeed

Mangfoldighedskonsulent og medstifter af foreningen Sabaah

Fahad Saeed har gennem de sidste 13 år arbejdet med kommunikation, diversitet og mangfoldighed. Senest som projektchef i Mino Danmark. Som medstifter og kommunikationsansvarlig i foreningen Sabaah taler Fahad om rettigheder og vilkår for minoritetsetniske LGBT-personer, og som mangfoldighedskonsulent hjælper Fahad danske NGO’er med diversitet og mangfoldighedsperspektiver. Til efteråret 2019 skal Fahad være vært på FOF-Københavns nyeste satsning ”Fahads Forsamling”, hvor der blandt andet skal debatteres emner som ytringsfrihed, maskulinitet og seksualitet. Derudover er Fahad bestyrelsesmedlem i KVINFO.

Marianne Dahl

Vice President for Sales, Marketing & Operations, Western Europe, Microsoft

Marianne Dahl er en globalt anerkendt specialist inden for blandt andet international ledelse og produktudvikling, og som daværende direktør for Microsoft Danmark har Marianne Dahl stået i spidsen for transformationen af forretningen i både Danmark og Island. I dag er Marianne forfremmet i Microsofts globale organisation og har ansvaret for Microsofts forretning i Vesteuropa. Derudover sidder Marianne Dahl i bestyrelserne for DI, CEPOS og DFDS, og hun agerer som mentor og bestyrelsesmedlem for entreprenører og startup-virksomheder.

Mette Hoffmann Meyer

CEO & stifter, THE WHY FOUNDATION

Mette Hoffmann Meyer er tidligere dokumentarchef på henholdsvis DR og TV2 og nu CEO for The Why Foundation. Mette står bag mange film om piger og kvinder, hvor den seneste er ”Why Slavery? Maid in Hell” (2018). The Why kæmper for lige ret og adgang til viden og information for at sikre oplysning om menneskerettigheder og miljømæssige problemstillinger. Årligt donerer Mette gennem THE WHY 20 film, der sætter fokus på basale menneskerettigheder til udviklings- og vækstlande og gennem samarbejde med TV-stationer, skoler og lokale organisationer sikres global udbredelse og engagement med ca. 500 millioner mennesker.

Renée Toft Simonsen

Forfatter og psykolog 

Renée Toft Simonsen er brevkasseredaktør, forfatter og psykolog og har blandt andet skrevet bidrag til antologier om kvindeliv, kærlighed og selvrealisering. Som filmforfatter har Renée Toft Simonsen engageret sig i den arbejdsgruppe, der har skabt et dansk #Time’s Up-manifest som følge af #MeToo-debatten. Renée Toft Simonsen har tidligere siddet i Plan Danmarks bestyrelse.

Sara Louise Muhr

Phd. og CBS-professor

I sin forskning beskæftiger Sara Louise Muhr sig med at konsolidere og formidle research og viden omkring forventninger, diversitet og forskelligheder, og Sara sætter fokus på, hvordan disse begreber kan implementeres i samfundet gennem stærke partnerskaber med politikere, erhvervsfolk, NGO’er og offentlige instanser. Derudover stiller Sara Louise Muhr skarpt på emnet diversitet ved at undersøge problemstillinger, der omhandler køn, etnicitet og kultur.

Støt pigerne

Støt med en skoleuniform