17.900 genanvendelige bind

17.900 genanvendelige bind

Så mange genanvendelige bind kan vi nu sende afsted til piger i Togo, Benin og Bondo i Kenya. Takket være jer!

Her kan du møde nogen af de piger, der modtog bind sidste år og høre dem fortælle, hvilken forskel det gør for dem.

I videoen kan du møde 16-årige Cynthia, 18-årige Marygorety, 15-årige Cynthia og 14-årige Caroline.
For dem betyder bindene, at de fremover ikke behøver at blive hjemme fra skole, når de har menstruation. Og det er også slut med at lægge avispapir og gammelt tøj i deres underbukser.

Alle os fra PlanBørnefonden – og særligt de mange piger i Togo, Benin og Bondo i Kenya – vil gerne sige dig tak!

Tak for at have gjort en forskel

De genanvendelige bind er fremstillet af antibakterielt stof, så de nemt kan vaskes, og dermed bruges i op til to år.

Vil du fortsætte med at støtte pigerne? Så kan du blive en af vores mange tusinde sponsorer, som hver dag gør en forskel for udsatte børn.


Covid-19 har sat os alle tilbage 1

 

Et bind kan være forskellen på, om piger kommer til at leve i fattigdom eller ej

I nogle områder af Togo, Benin og Kenya er fattigdommen så massiv, at det er normalt, at teenagepiger og deres familier ikke har råd til at købe bind. I stedet er de nødt til at fokusere på basal overlevelse, som hvordan de får råd til næste måltid mad.

Den 28. maj 2021 markerede vi International Menstruationsdag. Og dagen markerede PlanBørnefonden sammen med en masse fantastiske støtter. Heriblandt TV-vært Sarah Grünewald og influencer Mette Marie Lei Lange, to af PlanBørnefondens ambassadører. Her var målet at samle ind til genanvendelige bind.

 

322.216 kroner

Med jeres hjælp, lykkedes det således at indsamle et svimlende beløb, som i skrivende stund er på 322.216 kroner.

Det svarer til 17.900 genanvendelige bind, vi kan sende afsted til Togo, Benin og Bondo i Kenya.

Og hvorfor er bind egentlig så vigtige?

Uden råd til bind lægger mange udsatte piger gammelt stof eller avispapir i deres underbukser, når de har menstruation. De uhygiejniske alternativer beskytter dårligt, og der er stor risiko for underlivsinfektioner – derfor føler mange piger sig nødsaget til at blive hjemme fra skole, når de har menstruation. Det resulterer i, at de kommer bagud i undervisningen, og til sidst må mange droppe helt ud af skolen.

Bindene giver ikke alene værdighed til de unge piger, det øger også deres chancer for at færdiggøre en uddannelse, så de bliver bedre rustet til at bryde ud af fattigdom.

Seksualundervisning til piger og drenge

Menstruation er et tabubelagt emne, og det betyder, at mange piger ikke ved, hvad der sker med kroppen, når de kommer i puberteten og får menstruation.

Udover de genanvendelige bind sørger PlanBørnefonden for, at både piger og drenge modtager seksualundervisning. Her bliver de mange teenagere undervist i fertilitet, og at det er helt normalt og ufarligt, når piger har menstruation.

Netop fordi pigerne typisk ikke har nogen at tale med om menstruation, er det ofte forbundet med stor skam og usikkerhed. Den usikkerhed forsøger vi at bekæmpe, så pigerne fremover føler sig mere trygge.

 

Stop Corona

Støt med en skoleuniform