19.004 genanvendelige bind

19.004 genanvendelige bind

De mange tusinde genanvendelige bind er nu nået frem til pigerne i Kenya!

Vores kolleger i Kenya har talt med flere af de unge piger, som har modtaget genanvendelige bind.

I videoen kan du møde 16-årige Cynthia, 18-årige Marygorety, 15-årige Cynthia og 14-årige Caroline.
For dem betyder bindene, at de fremover ikke behøver at blive hjemme fra skole, når de har menstruation. Og det er også slut med at lægge avispapir og gammelt tøj i deres underbukser.

Alle os fra PlanBørnefonden – og særligt de mange piger i Kenya – vil gerne sige dig tak!

Tak for at have gjort en forskel

De genanvendelige bind er fremstillet af antibakterielt stof, så de nemt kan vaskes, og dermed bruges i op til to år.

Vil du fortsætte med at støtte pigerne? Så kan du blive en af vores mange tusinde sponsorer, som hver dag gør en forskel for udsatte børn.


Covid-19 har sat os alle tilbage 1

 

Læs om indsamlingen herunder:

Et bind kan være forskellen på, om piger i Kenya kommer til at leve i fattigdom eller ej

I nogle områder af Kenya er fattigdommen så massiv, at det er normalt, at teenagepiger og deres familier ikke har råd til at købe bind. I stedet er de nødt til at fokusere på basal overlevelse, som hvordan de får råd til næste måltid mad.

Den 28. maj 2020 markerede vi International Menstruationsdag. Og dagen markerede PlanBørnefonden sammen med TV-vært Sarah Grünewald og Mette Marie Lei Lange, en af PlanBørnefondens ambassadører. Her var vores mål at samle ind til genanvendelige bind.

I den forbindelse var Sarah Grünewald en tur forbi Go’ aften LIVE, se det fulde opslag her:

Challenge på Instagram

Sarah Grünewald oprettede en såkaldt challenge på sin Instagram-profil for at se, hvor mange penge hun og hendes mange følgere kunne samle ind til pigerne i Kenya. På sin profil skrev hun blandt andet:

Menstruation er noget, som for os kvinder herhjemme er så naturligt, dog død irriterende, bevares. Jeg fik en gigantisk klump i halsen, da jeg hørte, at det i Kenya er skyld i, at over 20 % af pigerne dropper ud af deres skoler.”

Se hele Sarahs rørende opslag her.

Også Mette Marie Lei Lange, som er ambassadør for PlanBørnefonden, brugte sin Instagram-profil til at sætte fokus på de mange piger i Kenya, der ikke har råd til bind, og derfor føler sig nødsaget til at blive hjemme fra skole.

Hun skrev det her i et opslag:

For 18 kroner kan du støtte en pige i Kenya, som for de penge får et genanvendeligt, vaskbart bind, som hun kan bruge i 2 år! ATTEN KRONER!

Se hele Mette Marie Lei Langes vigtige opslag her.

Pssst! Du kan stadig være med, hvis du vil give et bind til en pige i Kenya.
Giv valgfrit beløb her.

342.078 kroner

Med Sarah Grünewald, Mette Marie Lei Lange og ikke mindst jeres hjælp, lykkedes det således at indsamle et svimlende beløb, som i skrivende stund er på 342.078 kroner.

Det svarer til 19.004 genanvendelige bind til Kenya.

Og hvorfor er bind egentlig så vigtige?

Uden råd til bind lægger mange udsatte piger gammelt stof eller avispapir i deres underbukser, når de har menstruation. De uhygiejniske alternativer beskytter dårligt, og der er stor risiko for underlivsinfektioner – derfor føler mange piger sig nødsaget til at blive hjemme fra skole, når de har menstruation. Det resulterer i, at de kommer bagud i undervisningen, og til sidst må mange droppe helt ud af skolen.

Bindene giver ikke alene værdighed til de unge piger, det øger også deres chancer for at færdiggøre en uddannelse, så de bliver bedre rustet til at bryde ud af fattigdom.

Seksualundervisning til piger og drenge

Menstruation er et tabubelagt emne, og det betyder, at mange piger ikke ved, hvad der sker med kroppen, når de kommer i puberteten og får menstruation.

Udover de genanvendelige bind sørger PlanBørnefonden for, at både piger og drenge modtager seksualundervisning. Her bliver de mange teenagere undervist i fertilitet, og at det er helt normalt og ufarligt, når piger har menstruation.

Netop fordi pigerne typisk ikke har nogen at tale med om menstruation, er det ofte forbundet med stor skam og usikkerhed. Den usikkerhed forsøger vi at bekæmpe, så pigerne fremover føler sig mere trygge.

 

Stop Corona

Støt med en skoleuniform