Sådan påvirker coronavirus dig som sponsor

Coronavirussen har lukket Danmark ned, og det rammer derfor også vores arbejde i PlanBørnefonden. Læs her, hvordan det påvirker dig som sponsor

Det startede med lukkede butikker og overfyldte hospitaler i den kinesiske by Wuhan, men coronavirussen har nu spredt sig til det meste af verden, og lukket store dele af Danmark ned, også vores kontor i København.

Vi arbejder hjemmefra

I PlanBørnefonden følger vi alle myndighedernes anbefalinger og tager vores forholdsregler i forhold til coronavirus både i de lande, hvor sponsorbørnene bor og herhjemme. Derfor har vi lukket kontoret i København frem til den 30. marts, og arbejder hjemmefra. Men vi sidder stadig klar til at svare på spørgsmål via mail og på telefon 70 22 12 11 alle hverdage klokken 10-15, hvis du har brug for os. Hvis dit sponsorbarn bliver direkte berørt af krisen, kontakter vi dig hurtigst muligt direkte.

Alle rejser er indstillet og breve vil være forsinkede

Vi har indstillet alle rejser. Det betyder, at alle sponsorbesøg indtil videre er sat på hold og udskydes til senere dato, hvis muligt. Situationen vil også skabe forsinkelser på breve og opdateringer fra sponsorbørnene, og vi kan desværre heller ikke videresende breve til sponsorbørnene, da al kommunikation mellem sponsorer og sponsorbørn er sat på hold, indtil situationen ændrer sig. Vi beklager, hvis det betyder, at sponsorer må vente på opdateringer eller breve fra sponsorbørn. Vi håber på forståelse og giver naturligvis besked, så snart situationen ændrer sig.

Vi er klar med støtte til sponsorbørnene

Det kan få katastrofale konsekvenser, hvis coronavirussen spreder sig i de udsatte områder med mangel på rent vand og uden basale sundhedsydelser, hvor sponsorbørnene bor. Vores lokale kolleger følger situationen tæt i de mange lokalsamfund, hvor vi er til stede og vi kan derfor rykke ud med akut hjælp, hvis katastrofen rammer.

Vi er informerer børnene og deres familier om, hvordan man bedst undgår smitte gennem oplysningskampagner om håndvask og hygiejne og vi opsætter transportable håndvaske og uddeler hygiejnepakker. Børnebeskyttelse er et andet vigtigt tema for os. Vi ved, at børn og især piger er særligt udsatte i krisesituationer, hvilket kræver særlige indsatser. Og vi er klar til at støtte myndighederne og samarbejde med andre humanitære organisationer for at tilbyde bedst mulig støtte.

Vi opdaterer løbende om situationen i vores lokalsamfund. Du kan følge udviklingen her.

Tusind tak for den trofaste støtte, der gør, at vi lige nu er til stede i så mange lokalsamfund, og derfor kan hjælpe med kort varsel.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform