Sine

Da Sine Dolberg og hendes kæreste Morten Lyngsø tog til Den Dominikanske Republik for at besøge deres sponsorbarn, var de meget nysgerrige på, hvad deres sponsorkroner går til. Mødet med femårige Nancy Victoria gjorde det klart for dem, at deres bidrag gør en stor forskel.

Det startede som en strøgtanke for Sine Dolberg: Kunne det ikke være hyggeligt at besøge Nancy Victoria, hendes sponsorbarn gennem tre år, i Den Dominikanske Republik?

Jo mere hun researchede på den lille caribiske ø-stat, jo mere vild med tanken blev hun.

”Det lød som et spændende rejsemål. Jeg blev helt forelsket i tanken om at tage derned,” siger Sine Dolberg, som til dagligt arbejder som Head of HR i Lidl.

Hun måtte overtale sin kæreste Morten Lyngsø, før hun kunne booke billetter og arrangere et møde med fem-årige Nancy Victoria.

”Der var lige lidt forbehold til at starte med. Han var skeptisk– er der nu også et sponsorbarn? Er det det, pengene går til?” siger Sine Dolberg, som dog uden stor modstand fik sin kæreste overtalt til at tage over og se, hvad deres sponsorbidrag går til.

I februar 2019 tog de to uger til Den Dominikanske Republik.

De sprang i armene på os

Inden de tog afsted havde de kontaktet PlanBørnefondens kontor i Danmark, som hjalp med at skabe kontakt til det lokale dominikanske kontor. På dagen for besøget blev de kørt ud til den landsby, hvor Nancy Victoria bor og mødte hele familien. Det tog ikke langt tid, før de var overbevist om, at det var det helt rigtige at gøre.

”De sprang i armene på os. Allerede fra det øjeblik var vi solgt. Vi hyggede os med tegnsprog, og det som medarbejderne kunne tolke for os. Vi talte om, hvordan der ser ud i Danmark, og de fortalte om deres produktion af citronjuice, som vi fik lov at smage,” siger Sine Dolberg, der fik en varm afsked, da mødet var forbi.

”Jeg tror, vi fik 15 krammere hver, inden vi skulle afsted igen, og så fik vi også lige en velsignelse af moren og bedstemoren oveni hatten,” siger hun.

Taknemmeligheden var rørende

Mødet med Nancy Victoria og hendes familie overbeviste Sine Dolberg og Morten Lyngsø om, at deres bidrag til PlanBørnefonden gør en forskel for mennesker i den anden ende af verden.

”Det var en rørende oplevelse at møde familien, og se hvor taknemmelige de er. At se, at denne her pige ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt hun kommer i skole, for det hjælper vi hende med. Det er ikke tilfældet for alle piger i Den Dominikanske Republik,” siger Sine Dolberg.

Også Mortens skepsis og forbehold forsvandt i mødet med Nancy Victoria.

”At komme derover og føle taknemmeligheden fra dem, ændrede hans syn. Der er ikke nogen tvivl om, at man får lyst til at gøre mere for sådan en lille pige og hendes familie,” siger Sine Dolberg.

Vi er en del af en større indsats

På turen rundt i Den Dominikanske Republik lagde Sine Dolberg mærke til, at der er et stort fokus på uddannelse generelt i landet. Rundt omkring på vejene hang skilte for firmaer, der gjorde opmærksom på deres indsats for at hjælpe børn i skole.

”Det var fint at se, at vi bidrager til en større indsats, hvor landet og befolkningen har forstået nødvendigheden af at tænke langsigtet if for hold til uddannelse og landets generelle udvikling, selvom de har så lidt at gøre med” siger Sine Dolberg.

3 Gode Råd

Sine Dolbergs gode råd til sponsorer på besøg:

  • Gå til det med et åbent sind, og tag godt imod det, der kommer til dig.
  • Vær klar over, at det kan være lidt besværligt og tage tid at komme ud til sit sponsorbarn, til gengæld får du en uforglemmelig oplevelse.
  • Erkend, at du gør en stor forskel for det enkelte barn med dit bidrag, men at du derudover ikke kan ændre på deres vilkår.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform