Michelle

Som professionel sportsudøver er Michelle Vesterby måske en smule overtroisk, så da hun så fødselsdatoen for sit sponsorbarn, gav det ekstra mening for hende at blive sponsor.

Midt i december 2019 er Michelle Vesterby i gang med den daglige træning i fitnesscenteret, da hun ser en reklame for PlanBørnefonden. Som professionel triatlet og kvalificeret til VM i ironman på Hawaii bruger hun det meste af dagen på at holde konkurrenceformen i takt, så det er der egentlig ikke noget usædvanligt i.

Men netop dette besøg i fitnesscenteret får hende til at beslutte sig for at blive sponsor. Og da hun et par dage efter modtager et billede og information om sit nye sponsorbarn, en dreng i Mali, gør hun store øjne:

”Han har fødselsdag den 26. september. Det er min egen fødselsdag, og det var min bror Marks fødselsdag. Mark døde som 26-årig, og Markus, min søn er opkaldt efter ham. Så den dato betyder meget for mig. Som sportsudøver er jeg nok lidt overtroisk, men nu giver det mening på en eller anden måde,” siger Michelle Vesterby og uddyber:

”Mark var multihandikappet. Han havde ikke de samme muligheder, som os. Det har sponsorfamilierne heller ikke. De spekulationer, som man må gå i gennem, hvis man ikke kan give sine børn den hjælp, de har brug for, må være forfærdelige. Derfor besluttede jeg mig for at blive sponsor,” siger Michelle Vesterby.

”Hvor mange har ikke et fitnessabonnement, som de ikke bruger til den samme pris?”

Hun synes, at mange flere danskere skal tænke over, om ikke de kan finde pengene til at støtte PlanBørnefondens arbejde for børns vilkår rundt om i verden.

”Det er en lille ting at gøre for os. Hvor mange af os har ikke et fitnessabonnement, som de ikke bruger til den samme pris? Vi tager tingene for givet. Markus er så lille, og han har allerede så meget legetøj. Jeg vil gerne lære ham, at vi skal finde glæden ved det, vi har, og gøre en forskel, hvor vi kan,” siger Michelle Vesterby.

Hun glæder sig derfor til, at Markus bliver gammel nok til at kunne skrive med deres nye sponsorbarn.

”Jeg synes, det kunne være sjovt at have et sponsorbarn, som Markus kan skrive med, når han bliver ældre, og hvor de kan følge hinanden på trods af, at de bor på to vidt forskellige kontinenter,” siger Michelle Vesterby.