Giv en pige et genanvendeligt menstruationsbind – og en fremtid

Menstruation står i vejen for millioner af pigers uddannelse og fremtidsmuligheder. I verdens fattigste lande er menstruation så stort et tabu, at det fører til diskrimination af pigerne, udelukker dem fra skolegang og fastholder dem i fattigdom. For bare 18 kr. kan du give en pige et genanvendeligt bind – og en fremtid. 

Sådan kan du støtte:

  • SMS BIND til 1217. Det koster 18 kroner + alm. SMS-takst.
  • Donér valgfrit beløb her
  • Valgfrit beløb til MobilePay nummer 42 69 22

Hver dag har 800 millioner piger og kvinder verden over menstruation. For rigtig mange er det forbundet med skam og stigmatisering og for piger og kvinder i verdens mest udsatte områder fører det til så alvorlig diskrimination, at det står i vejen for deres uddannelses og job-muligheder.

Undersøgelser viser, at én ud af ti piger i verdens fattigste lande hvert år går glip af skoledage på grund af menstruation. Nogle piger går glip af helt op til 20 procent af et skoleår, mens andre forlader skolen helt, når de får menstruation.

Mange piger har ikke råd til menstruationsbind, hvilket tvinger dem til at bruge andre løsninger som avispapir eller gamle klude. Det kan give pigerne infektioner i underlivet, mens andre ender med at prostituere sig selv for at få råd til menstruationsbind.

Mød Cynthia, Caroline og Marygorety fra Bondo i Kenya, og hør dem fortælle, hvordan genanvendelige bind gavner piger som dem. 

For 18 kroner kan du gøre en forskel i en piges liv

For 18 kroner kan du give en pige et genanvendeligt bind, så hun kan komme i skole – selvom hun har menstruation. Samtidig er du med til at sikre, at vi kan give piger og drenge seksualundervisning og basal viden om, hvordan kroppen fungerer og hvilke rettigheder man har til egen krop, så vi kan aftabuisere menstruation.

Hvis du donerer 72 kroner, giver du en pige fire bind, hvilket er nok til, at hun kan gå i skole op til otte år uden at spekulere på bind, når hun har menstruation.

Sådan kan du støtte:

  • SMS BIND til 1245. Det koster 18 kroner + alm. SMS-takst.
  • Donér valgfrit beløb her
  • Valgfrit beløb til MobilePay nummer 42 69 22

Piger skal gå i skole – også når de har menstruation

I PlanBørnefonden kæmper vi for, at menstruation ikke skal stå i vejen for pigernes skolegang. Vi sørger for at oplyse om menstruation, så det ikke er tabu. Det er vigtigt, at både piger og drenge ved, at det er en uundgåelig del af en pige og kvindes liv. Derudover sørger vi for at uddele genanvendelige bind på skoler og sikre, at der er ordentlige toiletforhold for pigerne.

På den måde kan flere piger blive i skole, få en uddannelse og en lysere fremtid.

Mød Eunice fra Ghana. Takket være vores sponsorer kan hun og hendes veninder nu gå i skole, når de har menstruation.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform