Støt teenagepiger i Kenya med genanvendelige menstruationsbind

Alt for mange kenyanske teenagepiger dropper ud af skolen, fordi de ikke har råd til menstruationsbind. Men med hjælp fra PlanBørnefonden og dig kan pigerne få genanvendelige bind, så de kan blive i skolen.

GI’ ET BIND

Gi’ et bind til en pige – støt med 18 kr.

Så giver du:

  • Genanvendelige bind til piger i Kenya
  • Oplysning om personlig hygiejne
  • Seksualundervisning
  • Mulighed for at gå i skole, de dage, hvor hun bløder

sms BIND til 1245. Det koster 18 kr. plus alm. sms-takst.

Eller MobilePay 18 kr. til 426922.

 

Tjenesten udbydes af PlanBørnefonden, Mimersgade 47, 2200 Kbh N.

Er din virksomhed interesseret i at støtte PlanBørnefondens arbejde, så kontakt Corporate Manager Anne Cecilie Lasa-González på anne.gonzalez@planbornefonden.dk

Bondo-distriktet i det vestlige Kenya er et af landets fattigste. Her handler hverdagen for de fleste familier om basal overlevelse. Hygiejnebind og tamponer er derfor en luksus, som de færreste har råd til. Det betyder, at mange piger må droppe ud af skolen, når de kommer i puberteten, fordi de bløder igennem skoleuniformen. På de fleste skoler er der heller ikke et sted, hvor de kan vaske sig og skifte tøj.

Men med støtte fra PlanBørnefonden er det blevet muligt for pigerne at få menstruationsbind, som både er genanvendelige, og som sikrer en god hygiejne.

”Vi behøver ikke længere at bruge aviser, gamle klude eller rengøringssvampe, når vi har menstruation,” siger Jane, der er elev på Thim Primary School i Bondo-distriktet.

Bindene forhindrer infektioner, og de giver pigerne mod på at færdes ude, når de har menstruation. Tidligere blev mange piger hjemme, fordi de skammede sig over, at de blødte. På den måde er bindene også med til at styrke pigernes selvtillid.

PlanBørnefondens støtte i området sikrer samtidig, at pigerne får seksualundervisning om blandt andet krop og hygiejne.

Støt pigerne

Støt med en skoleuniform