Tre detaljer du skal holde øje med til Danmarks Indsamling

Danmarks 12 største humanitære organisationer går lørdag d. 1. februar kl 19 sammen med DR til Danmarks Indsamling. Læs, hvilke særlige PlanBørnefonden-detaljer, du skal holde øje med under showet.

Sofie Gråbøl er PlanBørnefondens ambassadør og har et sponsorbarn i Togo
  1. Vores ambassadør, skuespiller, Sofie Gråbøl, er sponsor for Adiza i Togo. Hun har længe støttet vores arbejde, og på lørdag gør hun en indsats for hele Danmarks Indsamling. Hun er nemlig én af de telefonpassere, du har chancen for at få i røret, når du ringer ind i løbet af showet, som sendes fra Vejle Musikteater.

Pieter Mouritsen er i dag direktør i sin virksomhed, Pieter Mouritsen Airtech A/S, men som teenager blev han sponsor for en dreng i Burkina Faso, som han også tog ned og besøgte. Swipe og se, billeder fra besøget.

  1. Pieter Mouritsen, der er sponsor i PlanBørnefonden, er en af de danskere, der støtter Danmarks Indsamling. Han er direktør og medindehaver af Vejle-virksomheden Pieter Mouritsen Airtech A/S, og han har støttet Danmarks Indsamling i mange år. Men hans store engagement i bekæmpelse af fattigdom startede allerede, da han som 15-årig fik sit første sponsorbarn i Burkina Faso. Senere tog han til Burkina Faso og besøgte sit sponsorbarn og så hvor stor en forskel hans bidrag gjorde i lokalområdet. Den oplevelse satte så store spor i Pieter Mouritsen, at han fik lyst til at støtte endnu mere. Siden har han fået endnu et sponsorbarn og altså støttet Danmarks Indsamling med tusindevis af kroner. I showet på lørdag skal han blandt andet overrække sit firmas bidrag på 100.000 kroner til indsamlingen.
Iben Rasmine Østergaard Marcussen, der står for PlanBørnefondens projekt for børn på flugt i Burkina Faso, er en del af Danmarks Indsamling lørdag den 1. februar.

3. På plads i Vejle Musikteater er også Iben Rasmine Østergaard Marcussen, der står for PlanBørnefondens projekt med tryghed og uddannelse til børn på flugt i Burkina Faso, som pengene fra Danmarks Indsamling går til. Iben besøgte selv Burkina Faso i slutningen af 2019, hvor sikkerhedssituationen gjorde, at det var umuligt at forlade hovedstaden for at besøge børnene i de ramte områder. Sine oplevelser i landet, og hvordan PlanBørnefondens projekt kommer de børn til gode, som er flygtet på grund af terroristangrebene i landet, fortæller Iben om, når hun bliver interviewet klokken ca. 23.20.

Danmarks Indsamling sendes fra kl 19 på DR1 lørdag den 1. februar 2020.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform