Tre spørgsmål du ikke vil høre svarene på

Børn skal ikke arbejde. Børn skal ikke giftes. Børn skal ikke føde børn. Men hvor mange piger ender alligevel med at blive mødre? Hvor mange piger bliver giftet bort? Og hvor mange børn ender i arbejde i stedet for på skolebænken? Få svar på de spørgsmål herunder, selvom du nok ikke vil høre svarene.

Hvor mange piger bliver hvert år mødre?

Cirka 12 millioner piger i alderen 15-19 år og mindst 777.000 piger under 15 år føder hvert år i verdens mest udsatte område. Den hyppigste dødsårsag blandt unge piger på globalt plan er graviditet og fødsel, og COVID-19 har kun gjort situationen værre. FN vurderer, at coronakrisen har ført til omkring 1.4 millioner uønskede graviditeter og gjort det endnu farligere for piger og kvinder at føde, fordi sundhedssystemerne er pressede. Samtidig har piger ikke længere samme adgang til vigtig information om eksempelvis sikker sex, ligesom det er blevet sværere at få fat i prævention.
Kilder: WHO og UNFPA

Hvor mange piger bliver hvert år giftet bort?

12 millioner piger under 18 år bliver giftet bort hvert år. 650 millioner nulevende kvinder er blevet gift, før de fyldte 18 år

Hver dag bliver 33.000 piger under 18 år giftet bort. Oftest er deres mænd meget ældre end dem. I 2030 forventes det, at 150 millioner piger under 18 år vil være gift.

Kilde: State of World Population 2020: Against my will, UNFPA, 2020

Hvor mange børn i verden er i arbejde på verdensplan?

Der er lige nu 152 milloner børn i verden i alderen 5-17 år, der laver en eller anden form for børnearbejde. 88 millioner af dem er drenge, 64 millioner af dem er piger. De fleste (70,9 procent) arbejder i landsbrugssektoren.

48 procent af de 152 millioner børn er i alderen 5-11 år.

73 millioner af børnene udfører arbejde, der er farligt og kan skade deres sundhed.

19,6 procent af børnearbejderne bor i Afrika.

Kilde: Global Estimates of Child Labour (2017)

Hvordan kan jeg støtte?

Alle børn har ret til en tryg og god barndom. Derfor har vi lagt en plan, der sikrer, at verdens mest udsatte børn vokser op sunde og raske, uden vold og overgreb, at de får lov til at gå i skole og skabe sig en bedre fremtid. 

Vi ved, at planen virker. Men ikke uden dig.

Med din støtte kan vi iværksætte indsatser, som sikrer, at flere børn kommer sikkert til verden. At de får mulighed for at udvikle sig trygt og sikkert og at de kommer i skole.

Bliv sponsor for et barn i dag.

Lars Ranthe: ”At blive ambassadør var en no brainer”

Stop Corona

Støt med en skoleuniform