Vi støtter børn og deres familier i Beirut efter voldsom eksplosion

Efter den ødelæggende eksplosion i Beirut den 4. august arbejder vi på højtryk for at hjælpe børn og unge, der har akut behov for mad, vand og et tag over hovedet.

Tusindvis af kvinder og børn i Beirut har desperat brug for mad, vand og tag over hovedet efter den voldsomme eksplosion i byen. 300.000 mennesker er i øjeblikket hjemløse, vurderer regeringen i Libanon. Ifølge UNICEF har 100.000 børn mistet deres hjem.

”Det er meget svært at forstå omfanget af ødelæggelserne på nuværende tidspunkt. De er omfattende, og folks liv er blevet vendt på hovedet,” lyder det fra Colin Lee, der er landedirektør for Plan International Libanon.

Eksplosionen kommer på et kritisk tidspunkt oven i en økonomisk krise og en pandemi, der allerede har presset sundhedssektoren i landet til det yderste. Eksplosionen har forværret situationen og delvist ødelagt 12 sundhedsklinikker i byen.

KLIK HER OG LÆS MERE OM, HVORDAN DU KAN HJÆLPE VORES ARBEJDE I BEIRUT

 

”Selvom vi endnu ikke har set det fulde billede af ødelæggelserne, er vi bekymrede over den påvirkning, det vil have på børn, deres familier og samfundet i de kommende dage og uger. Kæmpe områder af byen er ødelagt. Butikker, der sælger vigtige forsyninger, er nu reduceret til murbrokker, og mange familier har sandsynligvis ikke råd til at erstatte deres vinduer og døre,” fortæller Colin Lee.

Vores lokale kontor, Plan International Libanon, blev også ramt af eksplosionen. To medarbejdere blev ramt af glasskår under eksplosionen, men de har det okay efter omstændighederne.

Eksplosionen, der ramte Beirut den 4. august, har allerede haft store konsekvenser for befolkningen. Vi er til stede for at hjælpe børn og unge med mad, vand og tag over hovedet.

VORES INDSATS

Med omkring 5.000 sårede og mange, der stadig er savnede, er vores primære fokus på de børn og unge, der har mistet familiemedlemmer eller er blevet separeret fra dem. Især piger og unge kvinder er særligt udsatte og er i risiko for at blive udnyttet og diskrimineret.

”Piger er særligt sårbare i krisesituationer. Mange af bygningerne har ikke længere lås på dørene, vinduerne er knuste, og flere steder er der nu ingen elektricitet eller vandforsyning,” siger Colin Lee og understreger sin frygt for, at mange af de berørte, og i særdeleshed piger, aldrig vil komme ovenpå igen, hvis ikke de får hjælp.

”Den økonomiske, sociale og psykologiske indvirkning på et samfund, der allerede var skrøbeligt, vil være omfattende. Vi samarbejder med den lokale regering, lokale partnere og andre humanitære organisationer i Libanon, og den primære prioritet er at sørge for, at børn og familier har adgang til mad. I den kommende tid står vi også klar til at hjælpe familier med at genopbygge deres liv,” siger Colin Lee.

I Libanon arbejder vi allerede for at beskytte de mest udsatte børn og unge med og uden flygtningebaggrund. Vi arbejder for, at børn og unge kommer i skole. Samtidig er vi med til at bakke op om lokale ungdomsgrupper, der gør en forskel, blandt andet ved at styrke pigers ret til egen krop.

Ud over de eksisterende indsatser i Libanon, vil vi som følge af eksplosionen hjælpe dem, der har mest brug for det:
  • Vi distribuerer mad og vand til berørte familier samt hygiejnesæt, herunder hygiejnebind, håndsprit, sæbe og masker
  • Vi hjælper forældre, så de kan give den nødvendige støtte til deres børn
  • Vi giver psykisk førstehjælp til børn, der er berørte
  • Vi sørger for, at de berørte familier ved, hvor de kan tage hen for at få hjælp.

KLIK HER OG LÆS MERE OM, HVORDAN DU KAN HJÆLPE VORES ARBEJDE I BEIRUT

I Libanon arbejder vi allerede for at beskytte de mest udsatte børn og unge med og uden flygtningebaggrund. På billedet ses nogle af de syriske piger, som har været tvunget til at flygte til Libanon. Vi arbejder med pigerne, så de kan få styrket troen på sig selv, og vi arbejder med deres familier for at sikre, at pigerne ikke bliver taget ud af skolen som følge af deres familiers dårlige økonomi.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform