Om os

PlanBørnefonden arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at sikre børn og unges rettigheder og skabe lige muligheder for alle uanset køn. Det sker i tæt samarbejde med vores kollegaer i Plan International i 77 lande over hele verden. Plan International er en af de største og ældste børnerettighedsorganisationer i verden.

PlanBørnefonden er en del af Plan International, der har sikret børns rettigheder i mere end 80 år. Sammen med lokale ledere og myndigheder arbejder vi hver dag for at bidrage til at indfri FN’s 17 Verdensmål for at skabe en bedre verden for børn, unge og deres forældre.

Den personlige kontakt er i centrum

Plan International blev grundlagt i 1937 af den britiske journalist John Langdon-Davies og flygtningemedarbejder Eric Muggeridge under Den Spanske Borgerkrig med det formål at beskytte børn og give dem adgang til mad, rent vand og uddannelse gennem bidrag fra private sponsorer.

Den personlige kontakt mellem barn og sponsor har fra begyndelsen været omdrejningspunktet for organisationen, og det er det stadig for de 1 million sponsorer, der i dag støtter vores arbejde i Afrika, Latinamerika og Asien.

Om os 1

Flere end 50.000 danskere er sponsorer, og de støtter på denne måde projekter inden for sundhed, skolegang og børnebeskyttelse, der sikrer, at børn får en sund og tryg barndom i det område, hvor barnet bor.

Læs om, hvordan du bliver sponsor til et barn.

Vi støtter piger, så de har lige muligheder

Piger nægtes skolegang, bliver giftet bort, udsættes for overgreb og bliver mødre, mens de stadig er børn. PlanBørnefonden gør en ekstra indsats for piger og unge kvinder, der er særlig ramt af ulighed og diskrimination. Det gavner hele verden, når pigers rettigheder respekteres.

Læs mere om, hvordan vi gør en forskel for piger.

Fokus på piger 1

Unge driver forandringer

Antallet af verdens unge under 24 år stiger markant, og der er mangel på ordentlige job, hvilket skaber fattigdom, udnyttelse, vold, tidlige graviditeter og migration. Unge har det største potentiale til at drive udvikling i deres lokalsamfund.

PlanBørnefonden arbejder med unge mellem 13-25 år i Øst- og Vestafrika med støtte fra Danida. Vi styrker unges muligheder for at få indflydelse og blive hørt af beslutningstagere.

Om os 6

Vi har især fokus på at give unge adgang til uddannelse, lærepladser, ny teknologi og mulighed for at tage mikrolån og blive iværksættere. Vi giver også unge adgang til sundhedsydelser og oplysning om seksuelle rettigheder og prævention,  så de selv kan bestemme, hvornår de vil have børn og med hvem.

Vi er til stede, når krisen rammer

PlanBørnefonden arbejder for at skabe modstandsdygtige lokalsamfund, og vi har tæt kontakt til familier i verdens mest skrøbelige lande gennem vores sponsorprojekter. Når der opstår konflikt, krig, hungersnød eller en naturkatastrofe på grund af klimaforandringer, er vi allerede i området. Vi kan derfor reagere hurtigt og beskytte børn og unge.

Vi sikrer, at børn og unge kan fortsætte deres skolegang, at de har adgang til rent vand og hygiejne, vi opretter trygge væresteder med psykologer, så børn og unge kan få bearbejdet deres traumer. Her kan de også lege, spille spil og lære i trygge omgivelser.

Vores arbejde i krisesituationer støttes af private fonde såsom Novo Nordisk Fonden, Lego Fonden og Poul Due Jensen Fonden. Private virksomheder støtter også vores arbejde med at sikre børn og unges rettigheder.

Om os 5

Læs mere om, hvordan vi bruger pengene i vores årsrapporter. Ønsker du kontakt til en bestemt medarbejder, kan du finde alle PlanBørnefondens ansatte her.

Læs om, hvordan Plan Danmark og BØRNEfonden fusionerede i 2018 til fordel for verdens mest udsatte børn og unge.
Om os 4

Vi er medlem af brancheorganisationen ISOBRO for indsamlingsorganisationer.

Stop Corona

Støt med en skoleuniform