Millioner af mennesker sulter i den værste krise længe

Støt nu og gør en forskel i dag!

Hjælp nu!

Støt Pigefonden

Pigers rettigheder er nøglen til udvikling og forandring. Når piger kommer i skole og får lov til at få en uddannelse og selv kan bestemme over egen krop, så gavner det ikke bare hende og hendes børn og næste generation. Det gavner hele lokalsamfundet og det land hun bor i. F.eks. viser tal fra Verdensbanken, at for hvert år en pige går i skole øger det hendes livsindkomst med 12 %.

Pigers rettigheder skal respekteres

Pigefonden arbejder for at alle har lige muligheder – uanset køn. Her er tallene, vi sammen skal have ændret:

Støt Pigefonden

Du kan vælge at støtte med et engangsbeløb eller støtte fast hver måned

Du skal vælge “beløb”, “betalingsfrekvens” og “betalingsmetode”.

Støt Pigefonden

Du skal vælge “beløb”, “betalingsfrekvens” og “betalingsmetode”.

Vores mål er, at lokale myndigheder lever op til deres forpligtelser om at beskytte alle borgere – også piger og unge kvinder. Vores arbejde sker sammen med lokale ildsjæle, unge frivillige, forældre, sundhedspersonale og myndigheder.

Du kan både støtte Pigefonden som enkeltperson eller som virksomhed. Alle bidrag gør en forskel.

Pigefonden skaber forandringer

20-årige Dorcas læser medicin i Togo, og hun bruger sin viden til at vejlede jævnaldrende unge kvinder i deres rettigheder og i sikker prævention og kønssygdomme.

Gratis adgang til sundhedsklinikker og rådgivning om prævention betyder, at der er færre teenagegraviditeter i Benin og Togo.

I mange af de områder, hvor PlanBørnefonden arbejder, har børn og unge ikke råd til at blive tilset af en læge eller sundhedspersonale, når de bliver syge, eller når de begynder at være seksuelt aktive.

Med midler fra Pigefonden har 332.000 unge i Vestafrika i løbet af 2020 fået adgang til sundhedsvæsnet, og mange af dem har deltaget i møder, hvor jævnaldrende har fortalt om deres rettigheder og fordele ved at opsøge sundhedspersonale og anvende prævention. Indsatsen betyder, at unge kan få udleveret prævention, de kan få rådgivning om abort, partnervold og kønssygdomme, og pigerne har et sikkert sted at føde, hvis de bliver gravide.

Læs folder

Du kan læse mere om Pigefondens resultater her

Fondens resultater

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar alle hverdage kl. 10-15 på telefon 70 22 12 11 – eller skriv til os på mail@planbornefonden.dk.