Støt børnene i Gaza

Lige nu samler vi ind til livreddende nødhjælp til børn, der er ramt af krisen i Gaza. 

HUMANITÆR KATASTROFE I GAZA

Situationen i Gaza er katastrofal, og lige nu dør børn af sult i Gaza. 

Der er akut mangel på mad og rent drikkevand og antallet af indbyggere, som lider af hungersnød, vokser for hver dag, der går. 

Ifølge FN vil 1.107.000 lide af hungersnød indenfor de næste fire måneder. Hos små børn giver det kroniske skader på indre organer, som har livslange konsekvenser. I værste tilfælde fører det til, at børn dør.

VI HJÆLPER BØRNENE I GAZA

Med hjælp fra partnerorganisationer er vi til stede i Gaza for at støtte børn og deres familier med humanitær hjælp og forsyninger. I samarbejde med Egyptisk og Palæstinensisk Røde Halvmåne leverer vi nødhjælp i form af mad, vand og medicinske forsyninger gennem Rafah-overgangen. På trods af, at det er svært at få nødhjælp ind, er det indtil videre lykkes Plan at give nødhjælp til 7.200 personer.

Hvad går pengene til?

PlanBørnefonden er en neutral og upartisk organisation, der arbejder for alle børns ret til beskyttelse og et liv fri for vold. Alt vores arbejde er baseret på FN’s konvention om barnets rettigheder.

Alle bidrag tæller. Sammen kan vi redde liv!


Støt familier på flugt i Ukraine

Vi er til stede i Ukraine gennem vores samarbejdspartnere, og så er vi selv til stede i Rumænien, Moldova og Polen for at hjælpe børn og deres familier på flugt og bearbejde de voldsomme oplevelser, som konflikten allerede har forårsaget: Oplevelser som at vågne op til lyden af bomber uden for vinduet, at se ens hjemland blive destrueret eller forlade sit barndomshjem uden at vide, om man nogensinde vender tilbage.

Ud over at yde psykosocial støtte, uddeler vi kontanter til mad, medicin, bleer og andre fornødenheder gennem vores partnere.

Støt vores indsats nu:

Sådan kan du støtte familierne i Ukraine:

Læs mere om vores arbejde i og omkring Ukraine


Hjælp familier på flugt i Sudan nu

Tusindvis af familier er på flugt fra den væbnede konflikt i Sudan. Det har alvorlige konsekvenser – især for de millioner af børn og unge, som lige nu er vidner til konfliktens vold og grusomhed.

Børn, piger og kvinder er ekstra udsatte og i høj risiko for at blive udsat for vold og misbrug.

Situationen udvikler sig dag for dag og tvinger familier til at forlade deres hjem akut og med kun de allervigtigste ejendele. Mange familier bliver splittet under flugten, hvilket gør risikoen for overgreb, vold og menneskesmugling endnu større – især for børn, piger og kvinder. Der er derfor akut behov for at hjælpe Sudans børn og familier!

Sådan kan du støtte*:

Hjælp Sudans børn (Åbner i nyt vindue)

Overfør valgfrit beløb via din bank til kontonummer: 2191-9034535520

Det går dine penge til …

Med din støtte kan vi blandt andet sikre, at familier på flugt får beskyttelse, psykosocial støtte, lægehjælp, medicin, et sikkert sted at sove og adgang til mad og rent drikkevand.

Bemærk venligst: Dit bidrag bliver brugt hvor behovet er størst lige nu. Enhver donation, der overstiger, hvad der er nødvendigt for at støtte denne nødsituation, vil blive sendt til andre områder med de største humanitære behov, så vi kan hjælpe flere børn, der står over for globale kriser og konflikter. Tusind tak for din støtte.

*Ved bidragsydelse accepters samtidig betingelserne vedrørende vores persondatapolitik. Læs mere om beskyttelse af børn og unge samt vores persondatapolitik.