Resultater 2021

75

Lande er omfattet af vores programmer

36567

Samarbejdspartnere i hele verden

Headline h2

PlanBørnefonden arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at sikre børn og unges rettigheder og skabe lige muligheder for alle uanset køn. Det sker i tæt samarbejde med vores kollegaer i Plan International i 77 lande over hele verden. Plan International er en af de største og ældste børnerettighedsorganisationer i verden.

PlanBørnefonden er en del af Plan International, der har sikret børns rettigheder i mere end 80 år. Sammen med lokale ledere og myndigheder arbejder vi hver dag for at bidrage til at indfri FN’s 17 Verdensmål for at skabe en bedre verden for børn, unge og deres forældre.

Caption text placed beneath image

“Our character has changed for better and many other boda boda riders admire our discipline and conduct.”

Josephine Surname, Manager

Headline h3

Piger nægtes skolegang, bliver giftet bort, udsættes for overgreb og bliver mødre, mens de stadig er børn. PlanBørnefonden gør en ekstra indsats for piger og unge kvinder, der er særlig ramt af ulighed og diskrimination. Det gavner hele verden, når pigers rettigheder respekteres.

Caption text placed beneath image

Headline h2

PlanBørnefonden arbejder for at skabe modstandsdygtige lokalsamfund, og vi har tæt kontakt til familier i verdens mest skrøbelige lande gennem vores sponsorprojekter. Når der opstår konflikt, krig, hungersnød eller en naturkatastrofe på grund af klimaforandringer, er vi allerede i området. Vi kan derfor reagere hurtigt og beskytte børn og unge.

Vi sikrer, at børn og unge kan fortsætte deres skolegang, at de har adgang til rent vand og hygiejne, vi opretter trygge væresteder med psykologer, så børn og unge kan få bearbejdet deres traumer. Her kan de også lege, spille spil og lære i trygge omgivelser. Vores arbejde i krisesituationer støttes af private fonde såsom Novo Nordisk Fonden, Lego Fonden og Poul Due Jensen Fonden. Private virksomheder støtter også vores arbejde med at sikre børn og unges rettigheder.

Mikkel Beha: ”Det er en gave at vise sine børn et ægte billede af verden”Mikkel Beha: ”Det er en gave at vise sine børn et ægte billede af verden”

Vi har især fokus på at give unge adgang til uddannelse, lærepladser, ny teknologi og mulighed for at tage mikrolån og blive iværksættere. Vi giver også unge adgang til sundhedsydelser og oplysning om seksuelle rettigheder og prævention, så de selv kan bestemme, hvornår de vil have børn og med hvem.

Bubber: "Min vigtigste rolle er at oplyse danske børn om andre børn"Bubber: “Min vigtigste rolle er at oplyse danske børn om andre børn”

Flere end 50.000 danskere er sponsorer, og de støtter på denne måde projekter inden for sundhed, skolegang og børnebeskyttelse, der sikrer, at børn får en sund og tryg barndom i det område, hvor barnet bor.

Læs om, hvordan du bliver sponsor til et barn.

Mikkel Beha: ”Det er en gave at vise sine børn et ægte billede af verden”Mikkel Beha: ”Det er en gave at vise sine børn et ægte billede af verden”

Antallet af verdens unge under 24 år stiger markant, og der er mangel på ordentlige job, hvilket skaber fattigdom, udnyttelse, vold, tidlige graviditeter og migration. Unge har det største potentiale til at drive udvikling i deres lokalsamfund.

PlanBørnefonden arbejder med unge mellem 13-25 år i Øst- og Vestafrika med støtte fra Danida. Vi styrker unges muligheder for at få indflydelse og blive hørt af beslutningstagere.

Headline h2

Plan International blev grundlagt i 1937 af den britiske journalist John Langdon-Davies og flygtningemedarbejder Eric Muggeridge under Den Spanske Borgerkrig med det formål at beskytte børn og give dem adgang til mad, rent vand og uddannelse gennem bidrag fra private sponsorer.

Den personlige kontakt mellem barn og sponsor har fra begyndelsen været omdrejningspunktet for organisationen, og det er det stadig for de 1 million sponsorer, der i dag støtter vores arbejde i Afrika, Latinamerika og Asien.