Sådan arbejder vi

PlanBørnefonden arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at give børn og unge en bedre fremtid. Det gør vi både gennem vores sponsorship-programmer og vores programarbejde, som støttes af private fonde og institutionelle donorer. PlanBørnefonden arbejder i flere end 55 lande for, at alle børn uanset køn skal have lige muligheder.

Vi er med til at udvikle stærke civilsamfund, hvor børn og unge er aktive forandringsagenter. Vi påvirker lokalt, nationalt og globalt for at skabe langsigtede, strukturelle forandringer, ligestilling mellem kønnene og en bæredygtig udvikling for de mest udsatte børn og unge.

Vi vil opnå større indflydelse og bekæmpe ulighed i samarbejde med sponsorer, private og offentlige partnere – lokalt og internationalt.

Besøg vores Impact & Learning-platform her og find mange flere resultater fra vores arbejde over hele verden.

PlanBørnefonden har en plan, der skal sikre børns rettigheder fra de ligger i deres mors mave til de er unge og klar til at stå på egne ben. Når du støtter PlanBørnefonden som fast bidragsyder eller gennem enkeltdonationer, spreder støtten sig som ringe i vandet fra sponsorbørnenes hjem hele vejen op til de øverste myndigheder.

Læs mere om planen

Vores indsatsområder

PlanBørnefondens arbejde støttes af vores sponsorer og samarbejdspartnere, dvs. virksomheder, private fonde og institutionelle donorer som Udenrigsministeriet og EU.

Børn skal have en sund og tryg barndom

Gennem barnets opvækst arbejder vores lokale medarbejdere for at sikre, at barnet får en sund og tryg barndom, bl.a. ved at sikre den rette ernæring, adgang til sundhedsydelser og beskyttelse, herunder støtte til forældre og udvikling af dagtilbud.

Sådan giver vi børn en sund og tryg opvækst

 

Vi støtter unge iværksættere

Vi giver unge mulighed for at få uddannelse og blive iværksættere, så de kan få en indtægt og på sigt være med til at skabe arbejdspladser i det område, hvor de bor.

Sådan støtter vi unge iværksættere

De unge skal drive forandringen

Unge er nøglen til at skabe bæredygtig udvikling. Vi arbejder med unge over hele verden for skabe jobs og styrke deres muligheder for at blive hørt af beslutningstagere.

Læs mere om vores arbejde med unge

Vi yder humanitær bistand

Da vi er til stede i lokalsamfundene og har været det igennem mange år, betyder det, at vi kan reagere hurtigt og beskytte børn og unge, hvis der opstår konflikt, krig, hungersnød eller naturkatastrofer.

Læs mere om, hvordan vi yder humanitær bistand

 

Lige muligheder for piger og drenge

Piger har samme rettigheder som drenge. Alligevel er piger over hele verden udsat for diskrimination og stigmatisering – kun på grund af deres alder og køn. Det gavner hele verden, når pigers rettigheder respekteres, og derfor arbejder vi over hele verden for, at piger og drenge får de samme muligheder.

Læs mere om indsatsen for lige muligheder uanset køn

 

Beskyttelse mod vold og overgreb

Over hele verden udsættes mange børn og unge hver dag for vold og overgreb. Piger er særligt udsatte for seksuel vold og udnyttelse. Fattigdom, forældede traditioner og normer samt svag lovgivning er noget af det, der ligger til grund for vold mod børn.

Sådan forhindrer vi vold og overgreb mod børn

 

Bedre adgang til skolegang og uddannelse

Alle børn har ret til at gå i skole. Alligevel går mere end 258 millioner børn over hele verden ikke i skole. Skolegang og uddannelse er afgørende for, at et barn kan bryde ud af fattigdom og få et godt liv.

Sådan får vi flere børn og unge i skole

 

Vi kæmper mod børneægteskaber

12 millioner piger under 18 år bliver gift bort hvert år. De fleste må droppe ud af skolen, og rigtig mange bliver gravide. Vi kæmper for at forhindre årsagerne til børneægteskab.

Sådan kæmper vi mod børneægteskaber

 

Vi bryder tabuer om menstruation

Én ud af ti piger i Afrika misser hvert år skoledage på grund af menstruation, fordi menstruation ofte er tabuiseret og bind er dyre. Vi arbejder for at bryde tabuer om menstruation og sørger for flere genanvendelige bind til verdens mest udsatte piger.

Læs mere om indsatsen her

 

Vi er med i klimakampen

Klimaforandringerne er socialt uretfærdige, og derfor kan de undreminere vores arbejde. Verdens mest udsatte børn og unge bliver hårdt ramt under klimaforandringerne, og derfor integrerer vi hensyn til klima, miljø og bæredygtighed i vores arbejde.

Læs mere om vores indsats for klimaet

 

Vi skaber modstandsdygtige lokalsamfund

Vi samarbejder med sponsorbørnene, deres familier og lokale myndigheder for at skabe bæredygtige løsninger og udvikling, så lokalbefolkningen selv kan løfte opgaverne, når vi ikke længere er til stede.

Sådan skaber vi modstandsdygtige samfund

 

Vi kæmper mod omskæring af piger

Mere end 200 millioner piger og kvinder over hele verden er allerede blevet omskåret. Vi har fokus på at forhindre omskæring af piger, da indgrebet kan ødelægge pigers liv.

Læs om vores indsats mod omskæring

Læs hele vores strategi


Med et dybt kendskab til sponsorbørnenes lokalområder, kan vi tiltrække yderligere donationer fra partnere og bidragydere som Danida, Poul Due Jensens Fond, Novo Nordisk Fonden og Søstrene Grene. På den måde kan vi forstærke indsatsen for sponsorbørnene og udsatte børn og unge.

Din støtte ændrer liv

Vores programarbejde er kun muligt takket være de mange danskere, virksomheder, fonde og donorer, der støtter os hver måned. Med jeres støtte har vi f.eks. skabt større tryghed i byerne i Kenya, Zimbabwe og Uganda, og i Togo har 75.000 mennesker fået adgang til rent vand i samarbejde med Poul Due Jensens Fond. Dette er kun muligt, fordi så mange danskere støtter os fast hver måned.

Alene i 2020/2021 har vi med vores programindsatser støttet mere end 1,2 millioner børn takket være vores sponsorer og samarbejdspartnere. Det kan du læse mere om i vores årsrapport.