
Sådan kan din skole gøre en forskel
Som skole eller klasse kan I være med til at støtte børn og unges rettigheder og samtidig lære mere om børn og unge i verdens mest udsatte lande. I er også altid velkomne til at kontakte Public Engagement Manager Kirsten Brogaard, hvis I ønsker at få et gratis skoleforedrag, eller hvis I har spørgsmål til en skole- eller projektopgave. Kirsten kan kontaktes på kirsten.brogaard@planbornefonden.dk og mobil 29 76 03 35.
Sådan kan I støtte vores arbejde
Sponsorbørn
Som skole kan I støtte vores arbejde som sponsorer for sponsorbørn, som I kan følge og skrive breve til. I kan også arrangere studieture til sponsorbørnenes lokalområder.

Indsamling
Flere skoler arrangerer indsamlinger til fordel for vores arbejde, f.eks. på Skolernes Motionsdag. Ofte er det eleverne, der selv står bag indsamlingerne, og som engagerer hele skolen i at gøre en forskel. I kan samle ind til sponsorbørn, vores generelle arbejde eller til specifikke temaer inden for indsatsområder, som har jeres særlige interesse, eksempelvis skolegang, uddannelse og læring.

Klasse-støtte
Jeres klassekasse eller fødselsdagsgavepenge rækker langt i verdens mest udsatte områder. I kan f.eks. støtte verdens mest udsatte børn som sponsorer for et sponsorbarn, som I kan følge og skrive breve med. Som sponsor støtter I hele lokalsamfundet omkring sponsorbarnet og dets familie.
Vil I vide mere?
Kontakt Partnership Manager Søren Ralkov på Soren.Ralkov@planbornefonden.dk hvis I vil vide mere om, hvordan I kan støtte vores arbejde for verdens mest udsatte børn og unge.
PlanBørnefondens partnerskoler
PlanBørnefondens partnerskoler støtter vores arbejde som sponsorer eller ved at arrangere indsamlinger, hvor eleverne gør en forskel for jævnaldrende børn og unge i verdens mest udsatte områder.
Som partnerskole bliver I tilbudt forskellige besøg og events, hvor eleverne lærer, hvordan børn og unge vokser op i nogle af verdens mest udsatte områder. De kan blandt andet blive klogere på, hvorfor så mange børn og unge ikke går i skole, hvilke udfordringer det kan give at få menstruation, og hvordan det er at leve i et af verdens største slumkvarterer.
Gratis foredrag
Vi tilbyder gratis foredrag om vores arbejde med at sikre børn og unges rettigheder. Foredragene indeholder video, fotos og personlige fortællinger om vores arbejde i mere end 50 lande rundt om i verden.

Møder med unge aktivister fra Østafrika
Vi arrangerer møder, hvor eleverne får mulighed for at møde og stille spørgsmål til unge i Østafrika, som kæmper for at skabe forandringer og ændre fremtiden for dem selv og deres jævnaldrende. Under COVID-19 tilbyder vi online-møder, hvor eleverne har mulighed for at møde de unge digitalt.

VIP-besøg og events
Som partnerskole har I mulighed for at være vært for vores VIP-arrangementer. Vi afholder en række events med ambassadører og andre VIP-gæster, som sætter fokus på vores arbejde og mærkesager. I samarbejde med vores partnerskoler har vi afholdt arrangementer, hvor gæsterne har inkluderet H.K.H. Kronprinsessen, udviklingsministeren og andre politikere, samt PlanBørnefonden-ambassadører som international topmodel Josephine Skriver, sangerinde Andrea Lykke Øhlenslæger, vinder af PlanBørnefondens Pigepris Nagin Ravand, tv-vært Ditte Haue, influencer Kristine Sloth og mange andre.

Vi I lære mere om verdens mest udsatte børn og unge?
Vi har lavet en række undervisningsmaterialer, som tager jer med ud i verden for at lære om børn og unge i verdens mest udsatte områder. I får adgang til undervisningsforløbene på Clio.dk (brug dit UNI-login).
Dhakas børn
Forestil jer, at I skulle have et arbejde i stedet for at gå i skole. Eller tænk, hvis I voksede op i et slumområde med stor fattigdom. Det gør rigtig mange børn i Dhaka – nogle af dem kan I møde i undervisningsmaterialet ”Dhakas børn”.

Covid-19 udfordrer verdens befolkning
Har I også tænkt på, hvad COVID-19 betyder for børn og unge rundt om i verden? I vælger selv, om I vil høre mere om pandemien i Sydamerika, Asien eller Afrika. I møder unge, der aktivt er gået ind i kampen for at stoppe pandemien. Nogle unge syer ansigtsmasker, andre hjælper myndighederne ved check-points, og nogle opsætter håndsprit og plakater om vigtigheden af håndvask. I hører også, hvordan COVID-19 påvirker mulighederne for at nå FN’s 17 Verdensmål i 2030.

Har vi ligestilling
Undervisningsforløbet går helt tæt på en række problemstillinger omkring ligestilling i Kenya og Danmark. Der bruges især digitale medier som video, online magasiner og podcasts for at give et medrivende og alsidigt indblik i, hvordan drenge og piger behandles forskelligt på grund af deres køn.

Kontakt os, hvis I vil vide mere
Vi bliver altid glade for henvendelser fra lærere og elever, som ønsker at vide mere om vores arbejde eller har spørgsmål til børn og unges rettigheder og vilkår rundt om i verden.
Derfor er I altid velkomne til at kontakte os, hvis I ønsker at blive partnerskole, hvis I har spørgsmål til en projektopgave eller ønsker at få et gratis skoleforedrag.
Kontakt Public Engagement Manager Kirsten Brogaard på 29 76 03 35.