Institutionelle donorer

PlanBørnefondens arbejde støttes af institutionelle donorer som Udenrigsministeriet (Danida) og EU.

Strategisk partnerskabsaftale med Danida skal styrke unges muligheder for at skabe forandringer

I 2021 har vi indgået en ny strategisk partnerskabsaftale med Danida, der løber frem til 2025. Aftalen tilfører 43 millioner kroner årligt til PlanBørnefondens langsigtede udviklingsarbejde og humanitære indsatser i Vest- og Østafrika.

Fokus i aftalen er at fremme af børn og unges rettigheder samt udvikling af færdigheder, der kan gøre unge jobparate. Samtidig er der et øget fokus på humanitære kriser med særligt pigers rettigheder og udvikling, når krisen rammer.

Den nye aftale har et øget fokus på klimaforandringer og humanitære kriser, forklarer vicedirektør i PlanBørnefonden, Anne Smith Petersen:

”Vi kommer i højere grad til at støtte unge i at tilpasse sig de klimaforandringer, der allerede rammer dem. Det handler blandt andet om at uddanne unge – særligt unge kvinder – i grønne teknologier, som der er stor efterspørgsel efter på arbejdsmarkedet i flere afrikanske lande. Samtidig ser vi også flere konflikter og humanitære kriser, hvor vi kan bidrage til sikkerhed og uddannelse til børn og unge på flugt,” siger Anne Smith Petersen.

Læs mere om den strategiske partnerskabsaftale med Danida her.

Strategisk partnerskabsaftale 2018-2021

PlanBørnefondens strategiske partnerskabsaftale med Udenrigsministeriet (Danida) blev første gang indgået i 2018. Partnerskabsaftalens formål var at fremme unges rettigheder, adgang til beskæftigelse og bekæmpelse af vold rettet mod piger og unge kvinder i storbyer i Kenya, Uganda, Zimbabwe og Etiopien i Østafrika samt i landområder og bysamfund i Burkina Faso, Mali, Togo og Benin i Vestafrika.

Med støtte fra Danida har vi arbejdet med mere end 20.000 unge og styrket adgang til sundhedsydelser og -viden, øget tryghed og styrket unges adgang til uddannelse og jobs.

Pigefonden giver  piger og unge kvinder en ny fremtidPigefonden giver piger og unge kvinder en ny fremtid

I 2020 har vi blandt andet:

Empower Burkinabé youth through the YEWA programEmpower Burkinabé youth through the YEWA program

Læs mere om resultaterne og vores arbejde under den strategiske partnerskabsaftale

Støt vores arbejde gennem PlanBørnefondens Pigefond

Når du støtter PlanBørnefondens Pigefond, går pengene til vores arbejde med de unge og for at bekæmpe vold mod piger, skabe jobs og styrkelse af lokalsamfundet, så flere har adgang til ordentlige toiletfaciliteter, vand, fritidsaktiviteter og sundhedsydelser.

Pengene går til vores projekter under den strategiske partnerskabsaftale. Du kan støtte med et valgfrit beløb og med din støtte kan vi udvide og forbedre indsatsen.