Unge skaber mere forandring end nogensinde før med støtte fra PlanBørnefonden og Udenrigsministeriet

Af Sofie Enstrøm

PlanBørnefondens årsrapport for vores strategiske partnerskab med Udenrigsministeriet (DANIDA) viser med al tydelighed, hvor innovative, modige og handlekraftige de unge, vi arbejder med, er.

Unge i verdens udsatte områder har stor motivation og potentiale til at skabe store forandringer for dem selv, deres lokalsamfund og på sigt også for deres land.

Derfor er vi glade for, at vores arbejde i 2020 har nået flere unge end nogensinde før. Selvom COVID-19 i større eller mindre grad har påvirket alle vores indsatser, har de unge lokale, vi arbejder med, gjort en massiv forskel i arbejdet for at sprede information om COVID-19, og for vores fortsatte arbejde med at sikre børn og unges rettigheder i by og på land.

Gennem vores projekter styrker vi de unges muligheder for at udvikle sig til aktive forandringsagenter. Vi ruster dem til at træffe oplyste valg om deres egen fremtid og til at skabe en økonomisk bæredygtig fremtid for sig selv.

Med støtte fra DANIDA har vi arbejdet med mere end 20.000 unge og styrket adgang til sundhedsydelser og -viden, øget tryghed og styrket deres adgang til uddannelse og jobs. Billedet er taget i Kibera, en af Kenyas største slumområder. Her har vi opstillet omkring 40 håndvaske for at forebygge COVID-19.

Så mange unge har vi arbejdet med

Vores arbejde med og for de unge er i særdeleshed finansieret af vores strategiske partnerskabsaftale med DANIDA, hvor vi arbejder i Kenya, Etiopien, Zimbabwe, Uganda, Togo, Benin, Burkina Faso og Mali. Med støtte fra DANIDA har vi arbejdet med mere end 20.000 unge og styrket adgang til sundhedsydelser og -viden, øget tryghed og styrket deres adgang til uddannelse og jobs.

I 2020 har vi blandt andet:

Læs mere om vores unge-indsatser og resultater fra vores strategiske partnerskab med Udenrigsministeriet i rapporten HER.