Det går din støtte til

Som sponsor for et barn hos PlanBørnefonden skaber du fremskridt og udvikling i dit sponsorbarns lokalområde gennem de projekter, du støtter. Du gør en stor forskel – ikke bare for dit sponsorbarn, men for hele det lokalsamfund, som barnet er en del af. Du er med til at sikre, at familierne i området får bedre levevilkår, og at flere børn på den måde får en tryg opvækst med bl.a. bedre adgang til undervisning og sundhed.

Men du gør meget mere end det. Du støtter kampen for at sikre børns rettigheder og ligestilling mellem piger og drenge, ligesom du giver dem en stemme lokalt, nationalt og globalt.

Plan-effekten

Vi har en plan, der giver verdens mest udsatte børn og unge en bedre fremtid. En plan, der sikrer børn og unge et liv, hvor fattigdom, sult eller mangel på vand ikke er en del af deres virkelighed, men hvor de i stedet kan gå i skole, få en uddannelse og et arbejde, så de kan forsørge sig selv og deres familier.

Vores plan går også ud på, at børn og unge i verdens fattigste lande får lige muligheder uanset køn. Og hvor de i fællesskab med andre unge kan give deres bidrag til demokrati, udvikling og løsninger i  kampen mod klimakrisen. Formålet med vores arbejde er altid at forlade et område, så dem, der bor der, selv kan videreføre den positive udvikling.

Med vores langvarige tilstedeværelse i sponsorbørnenes lokalområder har vores lokale kollegaer et tæt samarbejde med børnenes familier, skoler og de lokale myndigheder. Den indsigt, viden og tillid giver os mulighed for at indgå større projektsamarbejder og stærke partnerskaber andre steder med fonde og institutionelle donorer, som LEGO Fonden, Poul Due Jensens Fond eller Udenrigsministeriet (Danida).

Som sponsor støtter du vores arbejde med at sikre børn og unges skolegang, tryghed og sundhed. Vi samarbejder bl.a. med Poul Due Jensens Fond for at sikre rent vand fra solcelledrevne vandsystemer til sponsorbørn i Togo. Vandpumperne løser desuden ikke mindst udfordrirnger for de piger og unge kvinder, som henter vand hver dag og er i risiko for at blive overfaldet eller gå glip af skolegang.

Det fortæller Awa Faly Ba, der er landedirektør i Plan Togo:

Rent vand er afgørende for sundhed, trivsel og udvikling i TogoRent vand er afgørende for sundhed, trivsel og udvikling i Togo

Sådan arbejder vi

PlanBørnefonden arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at give børn og unge en bedre fremtid. Det gør vi både gennem vores sponsor-programmer og vores programarbejde, som støttes af private fonde og institutionelle donorer.

Læs mere om vores indsatsområder her

Her arbejder vi

PlanBørnefonden arbejder i flere end 55 lande for, at alle børn uanset køn skal have lige muligheder. Danskerne er sponsorer for mere end 50.000 børn i Afrika, Latinamerika og Asien.

Se hvor vi har sponsorbørn og programarbejde her

Mød et sponsorbarn

Hvordan er det egentligt at være sponsorbarn? Få et indblik i sponsorbørns liv og de forandringer, du er med til at gøre i dit sponsorbarns område. 

PlanBørnefonden arbejder med mobiljournalister over hele verdenPlanBørnefonden arbejder med mobiljournalister over hele verden